• Početna>
  • Vesti>

Vučić uoči odlaska u Brisel: Priština će naći razlog da odbije raspisivanje izbora

Uoči sutrašnjeg odlaska u Briselu, za Dnevnik RTS-a govorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Rekao je da je bila velika petorka u Beogradu i da smo spremni da razgovaramo. Kucaju na otvorena vrata kada je Beograd u pitanju, neće biti lako, nema lepog sastanka u Briselu, naglasio je Vučić.

Na pitanje da li može da otkrije detalje sastanka, Vučić je rekao da ne može i dodao da Beograd ostaje spreman na razgovore i dijalog.

“Sutra ćemo i ja i Kurti imati susrete sa Šarlom Mišelom, Boreljom, Lajčakom i velikom evropskom trojkom Makron , Šolc i Meloni, sa naše strane ja ću biti sam, nadam se dobroj atmosferi, ali neće biti lako. Za nas je situacija drastično otežana posle Banjske, dočekali su je kao dar sa neba i Albanci i međunarodni faktor, kao i neki u zemlji, ali i da nije bilo Banjske oni misle kako da se Srbija privoli da prizna nezavisno Kosovo”,najavio je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio da smo mi i do sada bili konstruktivni i fer, i da očekuje konstruktivne razgovore, sa nadom u bolju budućnost za naš naroda na KiM. Takođe je rekao da je iz Prištine poslata poruka da Zajednica srpskih opština uopšte nije tema.

“Ja ne znam šta će onda da bude tema. Ali ne mislim da evropski lideri mogu da budu slepi i gluvi da Kurti sakrije činjenicu da nikada neće formirati ZSO “, rekao je Vučić i istakao da je svima jasno ko neće dijalog.

Što se tiče održavanja izbora za nove gradonačelnike na severu KiM, Vučić je rekao da će Priština, čak i da Srbi pokrenu peticiju, naći bezbroj razloga da taj predlog odbije.

Poručio je građanima da pred nama nisu laki dani, ali da Srbija ima snažno rukovodstvo koje se bori za svoju zemlju i svoj narod. Istakao je da, uz sve probleme i teške odluke, Srbija i dalje čuva svoj brod, državu i ustav.

“Mislim da većina ljudi zna da se borimo najbolje što možemo da sačuvamo nacionalne interese i budućnost za svoju decu“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti pozvani su na razgovore u Brisel, koji će biti održani na marginama samita lidera Evropske unije u četvrtak i petak, potvrdio je portparol EU Peter Stano.

Comments

Pročitaj još