• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Akcija kosovskog ministarstva lažna briga o građanima

Foto: Srpska lista

U trenutku kada se srpske zdravstvene ustanove suočavaju sa opasnošću da usled institucionalne blokade i represije zbog nedostatka lekova i sanitetskog materijala nastupi humanitarna katastrofa u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji Kurtijev režim je odlučio da u severnom delu Kosovske Mitrovice organizuje nekakve promotivne akcije, kako bi skrenuli pažnju javnosti sa represije koju sprovode, saopštila je Srpska lista.

Iz Srpske liste navode da se srpski zdravstveni radnici bore u nemogućim uslovima za svoje pacijente i da je postavljanje mobilnog mamografa na dnu šetališta u Kosovskoj Mitrovici lažna briga o građanima koju “Kurtijev režim” želi da prikaže pred međunarodnim predstavnicima.

“Podsećamo da se svakoga dana srpski zdravstveni radnici u nemogućim uslovima bore za svoje pacijente i vape da se omogući dostavljanje lekova zdravstvenim ustanovama te zaštiti pravo srpskog naroda na zdravstvenu negu i lečenje, a Kurtijev režim populistički i prevarom želi da pokaže lažnu brigu o zdravlju građana pred međunarodnim predstavnicima” stoji u saopštenju.

Kako su ocenili iz Srpske liste, postavljanje mamografa je “politička podmetačina” i ruganje zdravstvenim radnicima.

“Današnja šarada u organizaciji Kurtijevog ministra u situaciji kada naši građani ne mogu da dođu do osnovnih lekova predstavlja ništa drugo do ruganje zdravstvenim radnicima i svim građanima i klasičnu političku podmetačinu koju su građani na severu prozreli” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Kosovsko Ministarstvo zdravlja je u znak obeležavanja međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke postavilo mobilni mamograf na dnu šetališta u Kosovskoj Mitrovici, koji će tu biti do petka 27. oktobra.

Volonteri ministarstva pozivaju žene koje prolaze šetalištem da obave pregled, deleći letke o prevenciji u cilju podizanja svesti o raku dojke.

Comments

Pročitaj još