• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Za dva do tri dana ponovo ću ići u Brisel na razgovor sa Kurtijem

Foto: RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će za dva do tri dana ponovo ići u Brisel na razgovore sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, ali da o tome ne može više da govori jer je takav dogovor.

Nakon posete Opštoj bolnici u Leskovcu odgovarajući na pitanje novinara da li će biti reakcija na govor premijerke Ane Brnabić na sednici Saveta bezbednosti UN i da li očekuje da će se nastaviti dijalog Beograda i Prištine, Vučić je rekao da Srbija ne može ništa da promeni osim da se bori i govori istinu.

“Premijerka Brnabić je dobro uradila i dobro reagovala, vrlo dobru repliku napravila, ali da li će to promeniti stav velikih sila, ne, neće. Kada bih bio analitičar mogao bih da komentarišem stavove velikih sila koje ste mogli da čujete. Pošto nisam, to ne smem, jer bi svojim stavovima samo naškodio zemlji, ali bila je primetna negde balansiranost, a negde snažna ostrašćenost protiv interesa Srbije”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da ne može da govori o agendi koja je u skladu sa onim što je razgovarao sa „velikom petorkom“ ali da ćemo imati više informacija posle sastanka u Briselu.

“Posle toga imaćemo više informacija. Naše je da sačuvamo Srbiju od svih mogućih mera i urušavanja državnih i nacionalnih interesa i verujem da ćemo to uspeti”, poručio je Vučić.

Comments

Pročitaj još