• Početna>
  • Vesti>

Petković novom rukovodstvu Srpske liste: Znam da vam je poverena ogroma odgovornost

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uputio je danas čestitku novoizabranom rukovodstvu Srpske liste na čelu sa Zlatanom Elekom, u kojoj se kaže da predstoje dani izazova za koje će biti potrebna zajednička snaga.

„Znam da im je poverena ogromna odgovornost. Pred nama su dani puni izazova i siguran sam da ćemo zajedničkim sangama, mudrim političkim odlukama i neprestanim zalaganjem za mir, odgovoriti na sve što vreme nosi, za dobrobit i boljitak našeg naroda na Kosovu i Metohiji“ poručio je Petković na društvenoj mreži Fejsbuk.

Petković se zahvalio i dosadašnjem rukovodstvu Srpske liste na čelu sa Goranom Rakićem, koji su, kako je rekao, u najtežim okolnostima u novijoj istoriji za srpski narod na KiM donosili ne lake i ne popularne odluke i uvek bili uz svoj narod.

„Tako će biti i nadalje, čuvaćemo naše jedinstvo i slogu jer samo tako možemo da budemo najčvršći bedem odbrane naših nacionalnih interesa. Živela Srbije, živeo srpski narod  i Kosovo i Metohija“, poručio je Petković.

Na današnjoj sednici Skupštine, održanoj u Kosovskoj Mitrovici, za novog predsednika Srpske liste jednoglasno je izabran  Zlatan Elek. Istovremeno, za nove potpredsednike Srpske liste izabrani su Dragiša Milović, Dalibor Jevtić, Ivan Zaporožac, Tanja Vujović i Dragana Antonijević.

Za članove predsedništva Srpske liste izabrani su Gordana Savić, Srđan Popović, Srđan Vulović, Nemanja Biševac, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Verica Ćeranić, Siniša Lazić i Saša Milošević.

Comments

Pročitaj još