• Početna>
  • Vesti>

Za novog predsednika Srpske liste, jednoglasno izabran dr Zlatan Elek

Foto: Radio Mitrovica sever

Dr Zlatan Elek direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, jednoglasno je na današnjoj sednici Skupštine izabran za predsednika Srpske liste. Eleka je predložio dosadašnji predsednik Goran Rakić.

Rakić, dosadašnji predsednik Srpske liste je nakon završene skupštine kratko rekao okupljenim medijima ispred sedišta Srpske liste da je “neophodno jedinstvo pre svega, na relaciji sa Beogradom i da donosi odluke, zavisno kako će se odvijati dalje situacija na terenu”.

Elek je izrazio zahvalnost delegatima Srpske liste na podršci, poverenju i časti koja mu je ukazana. Ujedno se zahvalio i prethodnom rukovodstvu Srpske liste na zalaganju koje su pokazali u borbi za interese srpskog naroda u izuzetno složenim okolnostima, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Elek je istakao da će Srpska lista i u narednom periodu biti stožer oko koga će se okupljati srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i da će sve važne političke odluke uvek donositi u koordinaciji sa zvaničnim Beogradom, a u interesu čitavog srpskog naroda čuvajući preko potrebno jedinstvo.

Bivši gradonačelnik Zvečana i zamenik direktora KBC dr Dragiša Milović, predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić, direktorka Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici Dragana Antonijević, dekanica Ekonomskog fakulteta PU sa sedištem u KM prof. Tanja Vujović i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac su novi potpredsednici Srpske liste.

Za članove predsedništva Srpske liste izabrani su Gordana Savić, Srđan Popović, Srđan Vulović, Nemanja Biševac, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Verica Ćeranić, Siniša Lazić i Saša Milošević.

Srpska lista formirana je 2013. godine i predstavlja političku organizaciju, čiji je cilj zaštita vitalnih interesa, očuvanje i zaštita kulturnog i verskog nasleđa, poštovanje ljudskih prava, opstanak i povratak interno raseljenih i jačanje institucionalnog i ekonomskog kapaciteta srpskog naroda na teritoriji Kosova i Metohije.

Medijskim ekipama je bilo omogućeno da snime pokrivalice sa početka sednice, kao i fotografije, a potom su udaljeni sa sednice.

Comments

Pročitaj još