Deca iz Leposavića na “Ritmu Evrope” u Zrenjaninu

Opština Leposavić će i ove godine imati svoje predstavnike na najvećem muzičko-scenskom takmičenju za mlade” Srbija u Ritmu Evrope”koje će biti održano u Zrenjaninu. U pitanju je grupa od pet devojčica među kojima su Anđela Nikolić, Andrea Arsenijević, Jovanka Ćirković, Ena Jovanović i Iva Balović. 

Anđela Nikolić sa kampa na kome su se pripremale protekle nedelje ima samo reči hvale. 

“Organizacija na visokom nivou, grad Zrenjanin je lep, a društvo odlično. Pesmu nam je birao Đorđe Antonić, koreografije radio Milan Milinković i Đurle Jeremić. Pesma nam se dopada, pesma je “Sej Yay! “od Barei, ona je tu pesmu pevala 2016. godine na Evroviziji i sada je mi pevamo”, kazala je Nikolić. 

Verujem da smo spremne, dodaje Ena Jovanović koja se iskreno nada da će ove godine njena grupa osvojiti prvo mesto. 

“Nama ovaj kamp i takmičenje mnogo znači, upoznale smo dosta drugara i dobre ljude. Grad Zrenjanin je veoma lep i svašta nešto novo smo videli. Nas su birali koreografi iz Zrenjanina ovde u Leposaviću, pevači pevaju svoju pesmu a takođe i za igru tako su nas odabrali. Mislim da smo spremne i da imamo velike šanse da pobedimo, jedina mana je što ljudi sa Kosova neće moći da glasaju, ali verujem da će sve to na kraju lepo ispasti” rekla je Ena Jovanović. 

Jovanka Ćirković nije htela da nam otkrije baš sve detalje, ali je kazala da pripremaju i plave kostime za nastup u Zrenjaninu. 

“Ja se radujem, raduje se ceo tim. Učestvuje nas pet, četiri igraju a jedna od nas peva. Očekujem da ćemo biti lepe na sceni i daćemo sve od sebe. Imamo posebne kostime, još kada dodamo šminku biće sve to lepo na sceni”, dodala je kratko Ćirković. 

Koordinator Kancelarije za mlade i vođa grupe iz Leposavića Filip Radojević, veoma je zadovoljan gostoprimstvom grada domaćina. 

“Grad Zrenjanin je divan grad, naša deca zajedno sa ostalim decom iz Srbije dočekana su na jedan domaćinski pravi način. Deci je sve obezbeđeno od smeštaja, hrane, prostora za vežbanje, svi uslovi su bili obezbeđeni, što bih mogao da zahvalim gradonačelnik i njegovim saradnicima koji su sve omogućili i organizaciji Ritma Evrope, divni ljudi, a zatim i pedagozi jer tokom ova dva kampa, ova deca pored toga što su naučili dosta stvari iz sveta pevanja i plesa, naučili su i dosta toga iz života. Oni su im bili drugi učitelji i drugi roditelji tokom boravka u Zrenjaninu “, rekao je Radojević. 

On je kazao da su deca sa Kosova lepo prihvaćena od ostalih drugara. “Naša deca su prihvaćena na divan način kako od strane domaćina tako i od dece iz ostalih gradova. Ovo je prilika da upoznaju nove drugare i razmene iskustva i misli da prijateljstvo koje su stekli na ovim kampovima da će negovati i čuvati za ceo život” dodao je Radojević. 

Ističe da je ove godine jači sastav grupe dece iz Leposavića, što su mu potvrdili i organizatori. 

“Leposavić drugu godinu za redom učestvuje na festivalu ” Ritam Evrope” i u razgovoru sa organizatori a i ljudima koji rade sa decom, iako je naša ekipa prošle godine zaista bila kvalitetna i zauzela visoko mesto, ove godine po njihovim rečima smo u još jačem sastavu. Naša deca sa ovih prostora su zaista talentovana i uz dosta rada i talenat predstavljaju na pravi način i dostojno našu opštinu”, kazao je Radojević. 

“U Zrenjanin idemo 22.oktobra kada je i generalna proba i nakon toga imamo 23. finalno veče koje počinje u 21 čas direktno na Prvoj TV pred milionskim auditorijumom. To je još jedna prilika i novo iskustvo da uživo u Kristalnoj dvorani deca iz Leposavića predstave Španiju i pokažu šta su radili tokom kampova i proteklih dana”, rekao je Radojević. 

“Ritam Evrope“ je takmičenje koje okuplja decu i omladinu koja pored svog grada i opštine predstavljaju i neku od zemalja učesnica na Evrovizija, a pobednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova publike, glasova žirija gradova i opština učesnika kao i glasova stručnog žirija.

Comments

Pročitaj još