• Početna>
  • Vesti>

Petković: Lažne patriote na muci srpskog naroda pokušavaju da skupe još neki glas za Dragana Đilasa

Foto: Tanjug

Član predsedništva SNS-a Petar Petković izjavio je danas da “lažne patriote” Boško Obradović i Milica Đurđević da na muci srpskog naroda sa Kosova i Metohije probaju da nakupe još neki glas za svog šefa Dragana Đilasa koji je zdušno hvalio Kurtija kao „gospodina i intelektualca“.

“Zato ne smeju da pomenu Aljbina Kurtija koji svakodnevno sprovodi teror nad Srbima u pokrajini već im je glavna meta predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srpska lista koji svakodnevno dele muku i brigu srpskog naroda u pokrajini” ističe Petković.

Niti je Vučić potpisao francusko-nemački predlog, niti zapadnim emisarima Vučić trči na kanabe poput Obradovića stranim diplomatama, već dostojanstveno i čvrsto brani pozicije Srbije u najsloženijim političkim okolnostima do sada, dodao je on.

Nisu Srbi sa Kosova i Metohije zaboravili kako je Boško Obradović ponizno trčao na večere kod zapadnih ambasada, da se dodvori za šaku vlasti i na tacni ponudi priznanje jednostrane nezavisnosti Kosova i Metohije, naveo je Petković.

“Dobro se sećaju Srbi kako je sa svojim gazdom Đilasom pravio trule „Saveze za KiM“ sa Kurtijevom miljenicom Radom Trajković koja i danas sedi u Kurtijevoj zločinačkoj vladi u vreme najvećeg terora nad Srbima” istakao je.

Podjednako kao što se Srbi s Kosova i Metohije odlično sećaju da je Aleksandar Vučić jedini političar u istoriji Srbije koji je zvanično podneo zahtev da se u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN na Kosovo i Metohiju vrati predviđen broj pripadnika Vojske Srbije, ali to onima kojima je Obradović trčao na poklonjenje nije odgovaralo, naveo je Petković u svom saopštenju.

On ističe da za razliku od “laži kojima se Obradović i kompanija služe”, činjenice govore i da je Vučić javno naveo da će Srbija tražiti održavanje sednice Saveta bezbednosti UN kada nam diplomatske okolnosti u tom telu budu išle na ruku.

“Jedno je sigurno, na ovolikoj količini laži i neosnovanih optužbi na račun države Srbije i srpskog naroda na KiM Bošku Obradoviću pozavideo bi i Aljbin Kurti i njegov posilni Dželjalj Svečlja! Nema sumnje da već trljaju ruke nadajući se da će na vlast uspeti da dođu njihovi miljenici, samo ima jedan problem – narod ih neće” zaključuje se u saopštenju člana predsedništva SNS Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još