• Početna>
  • Vesti>

Kreativno-edukativne radionice za osobe sa invaliditetom od ponedeljka u Domu kulture Gračanica

Foto: Dom kulture Gračanica

Kreativno-edukativne radionice za osobe sa invaliditetom počinju sa radom u ponedeljak, 23. oktobra u Domu kulture „Gračanica“.

Ovo je treća grnčarska radionica i polaznici su korisnici „Kuće za omladinu“ iz Gračanice. Oni će pohađati grnčarsku radionicu, kao i niz psiholoških radionica i predavanja koja obuhvataju oblasti poboljšavanja samopoštovanja, samopouzdanja, kao i pomoći drugima kako da nauče da izraze svoja osećanja, saopšteno je iz Doma kulture „Gračanica“.

Kako se navodi, grnčarska radionica se bavi celokupnim procesom izrade upotrebnih keramičkih predmeta koji se izrađuju od gline, uključujući i njihovo oslikavanje i finalno pečenje.

Sa učesnicima radionice grnčarstva radi Julija Dubovac, master likovni umetnik – vajar, saradnik u nastavi na predmetu metodika nastave likovnog obrazovanja na Fakultetu umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Zvečanu. Predmeti koje oni prave su trodimenzionalni i opipljivi, ručno su gravirani običnim oštrim predmetom, a nakon toga će biti obojeni zaštitnom glazurom. Kompletni predmeti od gline biće gotovi pečenjem na visokoj temperaturi.

Radovi nastali na ovoj radionica biće predstavljeni na humanitarno-prodajnoj izložbi koja će biti organizovana u Galeriji Doma kulture „Gračanica“.

Ovaj projekat je tehnički podržalo Socijalno preduzeće iz Gračanice, a finasiralo Ministarstvo za kulturu Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još