• Početna>
  • Vesti>

Premijera predstave ’’Pepeljuga u zemlji čuda’’ sutra u Gračanici

Foto: Dom kulture Gračanica

Pozorišna predstava „Pepeljuga u zemlji čuda“ po tekstu Peđe Trajkovića, a u režiji Jelene Đorđević i izvođenju glumaca AP „Janićije Popović“, biće odigrana u Domu kulture „Gračanica“ u ponedeljak 16. oktobra 2023. godine sa početkom u 20h. Ulaz je slobodan.

„Pepeljuga u zemlji čuda“ je zabavna duhovita priča o princezi sa jednom cipelicom kojoj je jako dosadno u njenom kraljevstvu. Dok ona tužno sedi, iznenada se pojavljuje beli zec koji je odvodi u Zemlju čuda. U toj čudnovatoj zemlji Pepuljuga se sreće sa likovima iz različitih bajki: Mačkom u čizmama, vukom iz „Tri praseta“, vešticom iz „Ivice i Marice“ i princom koji je takođe izgubio svoju bajku. To je predstava u kojoj nema negativnih likova, a koja poručuje mališanima u publici da se nikada ne treba bojati, jer sve dok imamo prave prijatelje uz nas uvek moćemo da pronađemo svoju bajku.

„Ako vam se nekad dogodi da izgubite svoju ’priču’, ne brinite… Najvažnije je naći prave prijatelje koji će zbog vas, sa vama, proći kroz deset pogrešnih priča, sve dok ne nađete onu pravu“, kayala je rediteljka Jelena Đorđević.

Pokrovitelji predstave su Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Comments

Pročitaj još