• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Srbin S.S. dva sata držan u pritvoru zbog majice

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je Srbin S.S. (27) priveden danas na putu Zubin Potok – Drijen, zbog majice sa porukama koje je Kosovska policija procenila kao uvredljive. Privedeni je zadržan dva sata u policijskoj stanici, gde mu je kako se navodi u saopštenju Kancelarije, zaprećeno prijavom zbog “vređanja po nacionalnoj osnovi”

Prema informacijama koje je Kancelarija saopštila, majica koju je privedeni nosio, imala je na sebi motive manastira i cara Dušana.

“Jedina politika koju sprovode prištinske vlasti jeste politika sistemskog urušavanja osnovnih prava i sloboda srpskog naroda u pokrajini sa konačnim ciljem da se oni zastrašivanjem i svakodnevnim terorom zauvek proteraju sa svojih vekovnih ognjišta. Dok Kurtijeva specijalna policija puca u Srbe, srpsku decu, prebija srpsku omladinu, za šta niko ne odgovara, dotle se Srbi privode i zastrašuju zbog majice? To je realnost u kojoj Srbi na severu KiM žive, a od koje glavu okreće kompletna međunarodna zajednica.” stoji u saopštenju.

U saopštenju se dalje navodi da se Srbi na Kosovu hapse proizvoljno, bez pravnog osnova.

“Svetska javnost i predstavnici međunarodnih organizacija moraju da razumeju apsurdnu činjenicu da se Srbi na KiM hapse proizvoljno bez ikakvog i prava i osnova – zbog objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama, a sada i zbog garderobe koju nose. Ukoliko je zaista međunarodnoj zajednici stalo do uspostavljanja mira na ovim prostorima, na čemu Beograd uporno insistira, onda neko mora konkretnim delovanjem obuzdati Kurtijeva nastojanja da etnički očisti KiM od Srba, a zadrži samo svoje istomišljenike i potčinjene” stoji u tekstu.

Comments

Pročitaj još