• Početna>
  • Vesti>

Ultrazvučni pregled dojke i prostata specifični antigen bez zakazivanja u nedelju u KBC Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Mitrovica sever

Besplatni preventivni pregledi za žene i muškarce, u okviru meseca borbe protiv oboljevanja od raka dojke, biće organizovani u nedelju 15.oktobra u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, rekao je na danas održanoj konferenciji za novinare direktor KBC Zlatan Elek.

Pregledi će se obaviti u terminu od 8 do 16 časova a ako bude trebalo u zavisnosti od interesovanja, pregledi će biti zakazani za sledeću nedelju.

„Pozivam sve naše građane da u tom periodu dođu u našu zdravstvenu ustanovu i obave ove preglede. Nema zakazivanja, nema uputa i nema čekanja. Ovi će se pregledi raditi bez obzira na broj pacijenata. Ukoliko ih ima više, zakazaćemo u toku nedelje te preglede “, rekao je Elek.

Elek je naglasio, da će se na odeljenju radiologije raditi pregledi za žene (starije od 40 godina) – ultrazvuk dojke , a pregledi za muškarce, koji će se odnositi na pregled prostate, uz izradu specifičnog antigen (PSA) testa, u službi laboratorije.

“Ukoliko neki od nalaza tog dana budu sumnjivi na bolest, pacijenti će se odmah uputiti na pregled kod specijalista iz mitrovačkog KBC-a i to u toku sledeće nedelje, takođe bez zakazivanja”, dodao je Elek.

Comments

Pročitaj još