• Početna>
  • Vesti>

Tužilaštvo u Mitrovici podiglo optužnicu protiv D.S. zbog napada na novinara RTV 21 u Zvečanu

Foto: Radio Mitrovica sever

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici je nakon sprovedenih istraga podiglo optužnicu u Osnovnom sudu u Mitrovici, protiv okrivljenog D.S. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo učešće u masi koja je izvršila krivično delo huliganstva iz člana 404. stav 1, i napad iz člana 184. stav 3, potvrdio je za Radio Mitrovica sever advokat okrivljenog D.S.

To ustvari, prema rečima advokata, ne znači ništa, već je jedan osnov da bi se otpočelo sa suđenjem.

“Ovo što sam ja danas dobio, nisam uočio nigde pečat da je sud primio tu optužnicu, dalje se sprovodi proces, biće održano pripremno ročište na sudu kada bude sud to odredio, a kada će odrediti videćemo. Dakle sada je samo pokrenut postupak od strane Javnog tužilaštva. Bez optužnice ne može da bude suđenja. Njemu će biti suđeno u daljem postupku. Prvo je na redu pripremno ročište, potom se daje rok za zahtev za odbacivanje opužnice, zahtev za izručenje dokaza, pa nakon tog vremena od minimum dva meseca možemo da očekujemo da počne nešto da se dešava “, rekao je.

Iz tužilaštva navode razloge za podizanje optužnice, kako bi počelo sa suđenjem D.S zbog dela koja mu se stavljaju na teret.

Navode da je okrivljeni D.S. namerno upotrebio silu prema oštećenom novinaru medija RTV 21 B.Z, zbog nacionalnosti a tužilacje na osnovu optužnice predložio da sud optuženog proglasi krivim na učinjena dela i kazni ga po zakonu.

Optužnica protiv D.S odnosi se na proteste Srba 29. maja a koji su organizovani zbog nasilnog upada specijalnih jedinica Kosovske policije u zgrade lokalnih samouprava u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

Comments

Pročitaj još