• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Na Merdaru priveden T. B. iz Prilužja; umesto deeskalacije, Kurti hapšenjima stvara nove tenzije

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je danas, na prelazu Merdare, Kosovska policija privela T. B. (52) iz Prilužja bez ikakvog obrazloženja i da je on potom sproveden u Prištinu.

“T. B. je u trenutku hapšenja bio sa suprugom i vraćao se iz Kruševca koji povremeno posećuje. Otac je troje dece i do sada je godinama bez problema prelazio administrativnu liniju. Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je angažovala advokata privedenom Srbinu i on će proveriti sve detalje njegovog privođenja i pružiti mu neophodnu pravnu pomoć i zaštitu” stoji u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM smatraju da se ovakvim kako se navodi “proizvoljnim” hapšenjima, srpskom narodu šalje poruka da nisu dobrodošli, da se dodatno zastrašuju u cilju trajnog progona.

“Nema sumnje da je reč o tihom institucionalnom etničkom čišćenju Srba i sprovođenju plana Aljbina Kurtija o etnički čistom Kosovu i Metohiji gde se Srbima šalje poruka da u svakom trenutku mogu završiti u Kurtijevim kazamatima. Dodatno, svakodnevnim privođenjima i hapšenjima Srba, Priština na čelu sa Kurtijem umesto neophodne deeskalacije, dodatno podiže tenzije i izaziva nove krize na terenu” dodaje se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još