Borelj: Sastaću se tokom dana sa Vučićem i Osmani

Foto: Tanjug

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas da će se u toku dana sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani.

“Biće tu predsednica Osmani i predsednik Vučić. U Kišinjevu smo sedeli zajedno, razgovarali o tome, a danas ćemo uraditi isto. Ali danas je situacija mnogo gora nego u vreme sastanka u Kišnjevu”, rekao je Borelj.

Uoči početka samita Evropske političke zajednice, na pitanje novinara da li je taj sastanak već zakazan i da li može da ublaži tenzije, rekao je da se sastanci održavaju da bi se tenzije ublažile.

Kosovski mediji, pozivajući se na Gardijan, navode da bi jak evropski dvojac, Olaf Šolc iz Nemačke i Emanuel Makron iz Francuske, mogao da pokuša da okupi Osmani i Vučića na sastanku.

„Od srede uveče nije bilo planova za posredne razgovore između Kosova i Srbije usred tekućeg političkog neprijateljstva između dve zemlje. Lideri obe strane biće u Granadi i nije isključena intervencija Makrona ili nemačkog kancelara Olafa Šolca u poslednjem trenutku da ih uvedu u istu prostoriju“, objavio je Gardijan, prenosi Klan Kosova

Comments

Pročitaj još