• Početna>
  • Vesti>

Vučević sa novim britanskim ambasadorom: Saradnja sa Kforom jedan od prioriteta

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Jedan od prioriteta za Vojsku je saradnja sa Kforom i Srbija pozitivno ocenjuje najavu upućivanja dodatnih dvesta britanskih vojnika u sastav misije NATO-a na KiM, rekao je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević na sastanku sa novoimenovanim ambasadorom Velike Britanije Edvardom Fergusonom.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Velike Britanije u Beogradu Edvardom Fergusonom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na početku sastanka, ministar je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Fergusonu i izrazio uverenje da će bilateralni odnosi i saradnja u oblasti odbrane dveju zemalja nastaviti da se unapređuju.

Ministar odbrane izrazio je duboku zabrinutost zbog trenutnih dešavanja u  južnoj srpskoj pokrajini i položaja srpskog naroda na severu Kosova i Metohije, i istakao da će dalji pregovori o normalizaciji odnosa postati složeniji nakon nedavne eskalacije sukoba.

Jedan od prioriteta za Vojsku Srbije, istakao je Vučević, jeste saradnja sa snagama Kfora i zbog toga je za Srbiju važno da NATO ima neutralan status u rešavanju problema.

Ministar Vučević je rekao da Srbija pozitivno ocenjuje najavu upućivanja dodatnih 200 britanskih vojnika u sastav Kfora.

Britanija za dalji razvoj saradnje u oblasti odbrane

Tokom današnjeg sastanka, ambasador Ferguson zahvalio je ministru Vučeviću na prijemu i istakao zainteresovanost britanske strane za dalji razvoj saradnje sa Srbijom u oblasti odbrane, kao i intenziviranje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Comments

Pročitaj još