Ove godine veći broj studenata na Ekonomskom fakultetu

Foto: TV Most

U amfitetatru tehničke škole u Mitrovici, svečanom dodelom indeksa brucošima označen je početak nove nastavne godine za studente Ekonomskog fakulteta univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Severnoj Mitrovici.

Svečanoj dodeli indeksa, uz nastavni kadar,prisustvovala je i dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Tanja Vujović, koja je izrazila zadovoljstvo što je ove godine studiranje ekonomije izabrao veći broj mladih nego prošle .

On je poručila da je ovaj fakultet mesto na kome će se mladi edukovati i unapređivati uz nove, osavremenjene studijske programe, obogaćene svim savremenim znanjima.

,, S obzirom na okolnosti u kojima studiraju, studentima pre svega želim mir i slobodu, da mogu svoje studentske dane da provedu bezbrižno i posvete se svojim obavezama, da uče, stiču nova znanja i postanu dobri ljudi i stručnjaci”, naglasila je Vujović.

Miljan Miletić, jedan od brucoša koji su započeli svoje visokoškolsko obrazovanje ističe da je ovaj fakultet izabrao zato što voli ekonomiju, a i zbog širok spektra mogućnosti za zaposlenje, nakon diplomiranja.

Brucoše su pozdravili i predstavnici Studentskog parlamenta, koji ima ključnu ulogu tokom studiranja, predstavljajući glas i interese studenata, od pomoći i rešavanja svih pitanja tokom školovanja, do organizovanja vannastavnih aktivnosti.

Comments

Pročitaj još