• Početna>
  • Vesti>

Patrijarh Porfirije: Apelujemo na one koji imaju ključeve mira u svetu da ih upotrebe kako bi došao mir na sve ljude na KiM

Foto: Srpska pravoslavna crkva

Patrijarh Porfirije služio je danas svetu arhijerejsku Liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru. Tom prilikom, patrijarh je u svojoj besedi istakao da je “danas više nego ikad potrebno da se molimo za mir, za našu braću i sestre na Kosvu i Metohiji”.

“Najbolji pokazatelj koliko verujemo i kakva nam je vera jeste to koliko imamo smirenoumlja i mira i kako nam je u životu. Tamo gde postoji smirenoumlje, gde postoji mir, tu je mir i oko nas. Danas je više nego potrebno da se molimo za mir, za našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji. Unazad decenijama oni su na krstu, a danas se taj krst razbuktao. Da se molimo da im Bog da pre svega vere i snage i poverenje u Boga, da budemo uvek uz njih, ali da se molimo i za mir za sve one koje žive na Kosovu, jer nije moguće zadobiti mir u sebi i za sebe ako je onaj pored nas nemiran. To je kao u jednoj familiji, u jednoj porodici. Može li muž biti miran ako mu je žena nemirna i obrnuto? Dakle, moramo se boriti za mir i za našeg bližnje kako bismo imalo mir u sebi. Da se molimo za našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji, da apelujemo na one koji bezmalo imaju ključeve mira u svetu, koji imaju moć i silu da te ključeve upotrebe na najbolji mogući način, da te ključeve zaista upotrebe kako bi došao mir na sve ljude na Kosovu i Metohiji i kako bismo svi upravo poput Hananejke molili da Gospod bude sa nama, a onda prepoznao da imamo vere, da imamo poverenja i ljubavi u Njega pa da se onda Njegovom blagodaću, energijom i silom desi čudo i u nama i oko nas i kako bismo ga slavili sad i uvek i u vekove vekova. Amin!”, rekao je patrijarh.

Comments

Pročitaj još