• Početna>
  • Vesti>

Eljšani: Specijalne jedinice izvršile pretres na nekoliko lokacija na severu u vezi događaja u Banjskoj

Foto: Radio Mitrovica sever

Specijalne jedinice kosovske policije, jutros su izvršile akcije pretresa na pet lokacija u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Severna Mitrovica.

Rano jutros posle 6 sati, jake snage kosovske policije stacionirale su se duž Drvarske ulice u Severnoj Mitrovici, ispred stambene zgrade i restorana “Grej” gde su izvršili operaciju pretresa prostorija a sve u vezi nedavnih događaja koji su se desili u Banjskoj, potvrdio je za Radio Mitrovica sever zamenik regionalnog direktora kosovske policije za region sever Veton Eljšani.

Po naredbi suda vrši se pretres na pet lokacija u tri opštine na severu, saopšteno je jutros i iz Kosovske policije. Pretres, kako navode, sprovode policijske jedinice zajedno sa sa EULEX-om i KFOR-om, a u prisustvu tužioca.

“Niko nije uhapšen, ovo je operacija pretresa lokacija za koje se sumnja “ rekao je Eljšani.

Akcija specijalne policija odvijala se u Mitrovici, neposredno u blizini dečijeg obdaništa, tako da se moglo uočiti vidno uznemirenje roditelja koji su vraćali jutros decu kućama. Uznemirenje je vladalo i među zaposlenima u kliničko-bolničkom centru u vreme trajanja operacije, kada su specijalne jedinice policije ušle u krug Kliničko -bolničkog centra i pretresali kotlarnicu i vešeraj koji se tu nalaze. Oko 8 sati i 15 minuta specijalne snage kosovske policije su se povukle sa ovih lokacija, u šta smo se i sami uverili.

Konferencija za novinare održana je u kliničko-bolničkom centru u Mitrovici. Novinarima je saopšteno da je policija sa portirnice skinula i odnela video nadzor.

Comments

Pročitaj još