• Početna>
  • Vesti>

Konkurs Zadužbine Sime A. Igumanova: Stipendije za učenike i studente sa Kosova i Metohije

Foto: SPC

Zadužbina Sime A. Igumanova čiji je glavni staratelj patrijarh srpski gospodin Porfirije, oglašava konkurs za dodelu stotinu godišnjih stipendija, objavljeno je na sajtu Srpske Pravoslavne Crkve. Konkurs je objavljen 25. septembra, a rok za predaju dokumentacije ističe 1. novembra.

“Pravo učešća na konkursu imaju učenici srednjih škola i studenti sa mestom prebivališta na području Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija. Iznos stipendije je 144.000,00 dinara, a biće isplaćena u 12 jednakih mesečnih rata u iznosu od po 12.000,00 dinara. Pravo na dodelu stipendije imaju učenici i studenti koji su upisali novu školsku/akademsku 2023/24. godinu. Prednost imaju kandidati iz višečlanih porodica, slabijeg materijalnog stanja, kao i porodica čiji članovi imaju trajno ili privremeno smanjene radne sposobnosti” navedeno je u pozivu.

Uslovi za učešće na konkursu su da učenik odnosno student mora imati državljanstvo Republike Srbije, kao i prebivalište na teritoriji Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija.

Kandidat za dobijanje stipendije podnosi prijavu putem obrasca koji je u prilogu konkursa i dostavlja je sa potrebnom konkursnom dokumentacijom elektronskim putem na e-mail adresu: zaduzbinasigumanov@gmail.com. Obrazac prijave, kao i informacije o neophodnoj konkursnoj dokumentaciji možete preuzeti u sledećem WORD fajlu – OVDE. Odluka Komisije za dodelu stipendija biće javno objavljena na internet stranici Srpske Pravoslavne Crkve.

Comments

Pročitaj još