• Početna>
  • Vesti>

Uhapšenima nakon sukoba u Banjskoj određen jednomesečni pritvor

Foto: Kim

Nakon saslušanja pred sudijom za prethodni postupak u Osnovnom sudu u Prištini, dvojici uhapšenih nakon sukoba u selu Banjska, B. S. i D. M, određen je jednomesečni pritvor.

Advokat Dejan A. Vasić branilac uhapšenog D. M. iz Banjske izjavio je da je njegovom klijentu određena mera sudskog pritvora u trajanju od mesec dana.

Na ovu odluku Specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini Vasić je najavio žalbu.

„Mi smo sudu ukazali na neke činjenice koje smatramo da su relevantne i koje pokazuju da se radi o nečemu što je možda i nesporazum više nego bilo šta što bi moglo da ima veze sa krivičnim delom. Sutra ću izjaviti žalbu pa ćemo da vidimo kako će sud naše žalbe razmotriti“, kazao je advokat Vasić.

Istakao je da njegov klijent juče nije bio u stanju da da izjavu.

„Bio je uznemiren zbog svega što se desilo, ali ja ću tražiti da se on sasluša što je pre moguće, ukoliko je moguće već sutra i on će reći sve o događaju“, napomenuo je.

Suđenje je, prema Vasićevim rečima, zatvoreno za javnost, pa advokati nisu ovlašćeni da daju više detalja.

Medijima se ispred suda u Prištini obratila i sestra D. M. – Biljana.

„Apsolutno sam sigurna da će istraga pokazati svoje, da će se pokazati istina u vezi sa mojim bratom. Svi smo uz njega. Istraga će pokazati istinu“, rekla je ona.

Podsetimo, trojica Srba uhapšena nakon sukoba sa kosovskom policijom u nedelju u selu Banjska terete se za teška dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova iz člana 126. i izvršenje terorističkih akata iz člana 129. Zakonika br. 06/L-074 Krivičnog zakona Kosova, kao i krivična dela teška dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova iz člana 126. i izvršenje terorističkih akata iz čl. 129, u vezi sa članom 33 Zakonika br. 06/L-074 Krivičnog zakona Kosova.

Comments

Pročitaj još