• Početna>
  • Vesti>

Prilazi Banjskoj i dalje pod blokadom; Eljšani: “Meštani mogu da izađu ukoliko im je potrebna medicinska pomoć”

Foto: Radio Mitrovica sever, skretanje ka Banjskoj na Balabanu

Nakon sukoba Srba i pripadnika kosovske policije u nedelju u Banjskoj, situacija je mirna ali i dalje napeta. Selo je i dalje blokirano a sinoć su se desila nova hapšenja . Policija i istražni organi obavljaju istragu nakon oružanog sukoba pre dva dana.

Policijski punkt juče se nalazio bliže naselju, dok su patrole jutros ponovo na raskrsnici i skretanju sa magistralnog puta Mitrovica – Leposavić.

U Banjskoj je juče popodne policija uhapsila nekoliko Srba. Kancelarija za Kosovo i Metohiju saoštila je da je uhapšeno troje radnika kompleksa “Rajska banja”, dok su iz kosovske policije potrdili hapšenje dve osobe koje su, kako tvrde, povezane sa oružjem otkrivenim u vozilu parkiranom pored objekata “Rajske banje”.

Škola u selu ne radi do daljnjeg iz bezbednosnih razloga.

Građanima je dozvoljeno da napuste selo Banjska ili uđu u isto u slučaju da je nekom potrebna medicinska pomoć, za primanje injekcija, kupovine lekova i sličnih potreba, kazao je zamenik komandira Kosovske policije regiona Sever, Veton Eljšani. On je naglasio da meštani mogu da izađu iz sela ukoliko se opbrate policijskim službenicima.

Comments

Pročitaj još