• Početna>
  • Vesti>

KP: Situacija u Banjskoj napeta, prema dosadašnjim informacijama, jedan od napadača ubijen

U saopštenju policije Kosova koje je prosleđeno medijima ali i objavljeno na društvenim mrežama objavljeno je da je, prema dosadašnjim informacijama, kako navode, jedan od napadača ubijen.

“Policijske jedinice u skladu sa situacijom i opasnosti koju predstavljaju sporadični napadi kriminalnih grupa, u samoodbrani sebe i građana tog područja, prinuđene su da reaguju na kriminalne grupe, gde je, prema dosadašnjim informacijama, jedan od napadača je ubijen”, navode iz policije

“Situacija na severu Kosova, tačnije u ataru sela Banjska i dalje je napeta, kriminalne grupe s vremena na vreme vatrenim oružjem napadaju policijske jedinice na terenu. Uprkos napadima na njih, nastaviće da se angažuje na stvaranju bezbednog okruženja, u interesu smirivanja situacije, obezbeđivanja bezbednosti i vladavine zakona i reda na Kosovu.

Značajan broj napadača, koje opisuju kao profesionalne maskirane, uniformisane u različitim uniformama, naoružane teškim naoružanjem i vojnom opremom, pojedinim oklopnim vozilima, koriste, kako kažu, različite privatne objekte, uključujući u i one oko manastira u Banjskoj, za kretanje, sklonište i pozicioniranje za pucanje na policijske jedinice KP.

Pozivajući se na nastalu situaciju i okolnosti, Policija Kosova je iz bezbednosnih razloga zatvorila za saobraćaj dva prelaza na severu (Jarinje i Brnjak), pa poziva sve građane da koriste ostale punktove za saobraćaj i da izbegavaju kretanje u tom regionu.

“Nastavlja se saradnja i koordinacija Kosovske policije sa nadležnim domaćim i međunarodnim institucijama, u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, kao i izvođenja pred organima pravde izvršilaca kontinuiranih napada na policijske službenike, a istovremeno ih poziva da se predaju pred organima reda”, saopštava kosovska policija.

Comments

Pročitaj još