• Početna>
  • Vesti>

Tri bombaška napada na kuće predstavnika Srpske liste u Kosovskom pomoravlju

Foto Kancelarija za KiM

Tokom noći u Kosovskom Pomoravlju bačene su tri bombe na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske liste, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Navode da je ovo još jedan način etničkog čišćenja Srba koje Kurti kontinuirano sprovodi.

“Prvo je oko 02:30 bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove “Pčelica maja”. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodica na svu sreću dobro. U isto vreme bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića u selu Glogovce, koji je zamenik gradonačelnika opštine Ranilug. I ovde je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povređen.
Tokom noći eksplozivna naprava je bačena na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije.

Reč je o brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste koji dolaze svega nekoliko dana nakon pretnji Aljbina Kurtija da će Srbi i Srpska lista da “pate i plate”. Kurti je svoj naum počeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada vidimo i da su na tri srpske kuće bačene bombe”, stopji u saopštenju direktora kancelarije za KiM Petra Petkovića.

On je izjavio da očekuje da se ovi mučki napadi na predstavnike Srpske liste najozbiljnije shvate i istraže, jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta.

“Kancelarija će o ovim sinhronizovanim i osmišljenim napadima obavestiti i međunarodne predstavnike jer se ovakva dela s obeležjima terorizma ne smeju olako shvatiti”, zaključuje Petković.

Comments

Pročitaj još