• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Imajući u vidu da režim Kurtija koristi institucije za obračun sa Srbima, zahtevamo da međunarodne vojne snage, stanu u zaštitu srpskog naroda

Foto: Srpska lista

Nakon javno izrečene pretnje da će srpski narod i članovi Srpske liste “platiti i patiti” na Kosovu i Metohiji se sprovodi najstrašniji pritisak na naš narod i članove Srpske liste od strane režima Aljbina Kurtija, saopšteno je iz Srpske liste.

Srpska lista ističe da nakon što su prebijeni mladići u Gračanici, neosnovano uhapšena trojica Srba rano jutros su na porodične kuće Srđana Ristića u Ranilugu direktora predškolske ustanove “Pčelica Maja”, Vladice Aritonovića zamenika gradonačelnika Raniluga i Zorana Ristića direktora Centra za socijalni rad iz Raniluga bačene eksplozivne naprave.

“Pukom srećom u ova tri esktremistička napada niko nije poginuo niti povređen iako je materijalna šteta ogromna. U trenutku ovih užasnih napada u kućama su bile čitave porodice, pa čak i deca” stoji u saopštenju.

Iz Srpske liste ističu da je očigledno da je javno izrečena pretnja od strane Aljbina Kurtija predstavlja poziv ekstremistima za konačni obračun sa srpskim narodom i Srpskom listom, i dodaju da su ovi napadi deo šireg plana progona srpskog naroda sa ovih prostora.

Napadom na predstavnike naroda i ugledne srpske porodice šalje se poruka svim Srbima da ne planiraju svoj život na ovim prostorima, odnosno da moraju da što pre napuste Kosovo i Metohiju jer su na meti oni i njihove porodice, navodi se u saopštenju.

“Imajući u vidu da režim Aljbina Kurtija koristi institucije za obračun sa Srbima mi zahtevamo da međunarodne vojne snage, Kfor ali i Euleks u skladu sa svojim mandatom stanu u zaštitu srpskog naroda koji ne može da izdrži ove pritiske režima u Prištini” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još