• Početna>
  • Vesti>

Trojici uhapšenih Srba određeno mesec dana pritvora; Pantović: Sud prihvatio konfuzan, loš, prazan i nestručan zahtev

Foto: Kosovo onlajn

Trojici Srba koji su juče uhapšeni na Kosovu i Metohiji, nakon saslušanja kod sudije za prethodni potupak u Osnovnom sudu u Prištini, određeno je mesec dana pritvora. Biće prebačeni u zatvor “Grdovac” kod Podujeva.

Ilija Elezović, Dragan Milović i Zoran Kostić uhapšeni su juče u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Prilužju, akon čega im je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Danas su u pratnji advokata dovedeni u Osnovni sud u Prištini na saslušanje kod sudije za prethodni potupak. 

Određeno im je mesec dana pritvora i biće prebačeni u zatvor “Grdovac” kod Podujeva.

Oni se terete za navodno počinjene ratne zločine protiv civilnog stanovništva.

Ljubomir Pantović, advokat Ilije Elezovića, reko je, nakon što je trojici Srba određen pritvor do 30 dana, da je sud prihvatio konfuzan, loš, prazan i nestručan zahtev za određivanje pritvora, koji je sastavljen mimo zakona i bez činjenica i dokaza.

Pantović je istakao da se iz obrazloženja za određivanje pritvora nije moglo videti ko se za šta tereti, šta se desilo i zbog čega Elezović, Kostić i Milović imaju takvu optužbu.

“Sudija za prethodni postupak je doneo odluku da svoj trojici osumnjičenih bude određen pritvor do jednog meseca. Nažalost, sud je prihvatio jedan konfuzan, loš, prazan i nestručan zahtev za određivanje pritvora, koji je mimo zakona satavljen, bez činjenica, bez dokaza. Želim da kažem da Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini, koje je nadležno za procesuiranje ratnih zločina, nema dovoljno snage ili želje i htenja da ove postupke vodi u skladu sa zakonom”, naglasio je Pantović.

Smatra da je svoj trojici uhapšenih Srba određen pritvor mimo zakona.

“Sud nije uvažio ni činjenicu da će Iliji Elezoviću boravak u uslovima pritvora drastično ugroziti zdravstveno stanje. Mogu da tvrdim da će mu ugroziti život. Medicina je rekla da on nije za pritvor, međutim sud je odlučio kako je odlučio”, rekao je advokat Pantović.

Comments

Pročitaj još