• Početna>
  • Vesti>

Svečlja: Vučić će biti uhapšen ako bez dozvole dođe u Gračanicu; Petković: Samo za mržnju i nasilje znaju

Foto: N1 (Dželjalj Svečlja)/ Vlada Srbije (Petar Petković)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće uhapšen ukoliko pokuša da dođe na Kosovo bez odobrenja Prištine, izjavio je juče kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, povodom najave predsednika Srbije da ima nameru da uskoro poseti Gračanicu.

“Za dozvolu kod premijera, bez dozvole kod mene”, rekao je Svečlja a prenosi Reporteri.

Svečlja je dodao da zahtev za odobrenje posete mora biti upućen kosovskom premijeru, pa ako on da dopuštenje to je u redu, ali ako Vučić bude nameravao da uđe bez dozvole, onda, kako je rekao kosovski ministar “postoje institucije koje će se time bave”.

Na ovu Svečljinu izjavu, reagovao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštenjem u kome kaže da je ovakav potez rezultat Kurtijeve nervoze nakon “diplomatskog šamara koji je dobio u Briselu.

“Kada ne može da nadigra ni pobedi Vučića ni na jednom polju, pokušava mržnjom i pretnjama da se obračuna s njim, jer Priština i Kurti samo za mržnju i nasilje znaju. Nema sumnje da su Kurtiju i Svečlji najveća opsesija i protivnici porodica Vučić, zbog bespoštedne borbe za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji, pa prvo maltretiraju njegovog sina Danila dok obeležava Vidovdan u Gračanici i pokušavaju da ga hapse tri puta, a sada hapšenjem prete i Aleksandru Vučiću” saopštio je Petković.

Direktor Kancelarije je podsetio i na nedavne Kurtije izjave koje su se odnosile na srpski narod na KiM i na Srpsku listu.

“Takve pretnje srpskom narodu dolaze nakon nasilničkih Kurtijevih poruka da će srpski narod i Srpska lista na Kosovu i Metohiji da pate, pa ne čudi da sada ciljaju i Vučića, jer deli sudbinu svog naroda. To je samo nastavak nasilničke, preteće, antisrpske, mrziteljske politike Prištine prema svemu srpskom, ali uzulud! Mogu Svečlja i Kurti da prete Vučiću, ali ne mogu ga nikada sprečiti da pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, niti će ga njihove pretnje i provokacije ikada zaplašiti i zastrašiti, već će se još snažnije boriti za interese svog naroda” istakao je Petkovič.

Dodaje da ovakve poruke ne doprinose ni smirivanju tenzija, ni rešavanju krize, već su, kako je naveo, nastavak provokacija, zapaljivih izjava i eskalacije koju svakodnevno izaziva i priziva Priština.

“Nije slučajno ova pretnja izrečena na dan kada će predsednik Vučić u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da održi istorijski govor i ukaže na probleme srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i nikakve pretnje iz Prištine to ne mogu da bace u drugi plan. Zato bolje da Svečlja i Kurti pažljivo slušaju taj govor i hvataju beleške, umesto da se zanose besmislenim pretnjama”.

Comments

Pročitaj još