• Početna>
  • Vesti>

SL: Pretnje Kurtija zahtevaju osudu Kvinte, EU i svog slobodoljubivog sveta

Srpska lista saopštila je danas da su pretnje Aljbina Kurtija monstruozne i zahtevaju jasnu osudu međunarodnih aktera, zemalja Kvinte, Evropske unije i svog slobodoljubivog sveta, ali ujedno otkrivaju pravo lice Aljbina Kurtija i njegovog okupacionog režima.

“Nakon što je ponovo pobegao od pregovora i zalupio vrata dijaloga visokim predstavnicima Evropske unije u sred Brisela, Aljbin Kurti je neposredno ispred sedišta EU gde se vodi dijalog uputio ogoljenu i brutalnu pretnju srpskom narodu i Srpskoj listi, rečima da će u narednom periodu “da plate i da pate“ i time otvoreno pokazao pravo lice agresora koji gaji mržnju prema svemu srpskom”, saopštila je srpska lista.

Oni navode da se ove pretnje ne smeju olako shvatiti. Poručuju da pretnje koje su upućene zahtevaju jasnu osudu međunarodnih aktera, zemalja Kvinte, Evropske unije i svog slobodoljubivog sveta.

“Ova pretnja ne sme se olako shvatiti, jer dolazi od nekog ko se nalazi na čelu kosovskih institucija i ko je u prethodnom periodu na delu pokazao nameru da eskalira situaciju, izazove sukobe, da stvarajući tenzije ugrozi mir na ovim prostorima i bez dokaza i osnova hapsi i progoni Srbe. Ako smo za dve godine Kurtijevog režima imali upucavanje Srba, pa čak i srpske dece, prebijanje, hapšenje i zatvaranje naših sugrađana bez ikakvih dokaza, otimanje srpske zemlje kroz lažnu eksproprijaciju, etnički motivisane napade na Srbe i Srpsku Pravoslavnu Crkvu širom Kosova i Metohije, zabranu lečenja, vakcinisanja, ali i zabranu održavanja srpskih izbora, postavlja se pitanje šta nam to Kurti obećava rečima da ćemo platiti i patiti, čime planira da dodatno ugrozi opstanak i ostanak srpskog naroda i šta se može očekivati u narednom periodu.

Kažu da su od Aljbina Kurtija juče očekivali odgovor kada će deesukalirati situaciju na severu, formirati Zajednicu srpskih opština, osloboditi neosnovano uhapšene Srbe, kada će povući ilegalno prisutne specijalne jedinice i lažne gradonačelnike sa severa Kosova i Metohije, a dobili brutalne pretnje.

“Naglašavamo da ove pretnje neće uplašiti ni naše sunarodnike niti članove Srpske liste u nameri da istrajemo u svojim pravednim zahtevima i demokratskoj borbi za mir, prava srpskog naroda i prestanak okupacije koji Kurti sprovodi na severu Kosova i Metohije. Mi znamo da smo svoji na svome i da želimo mir, sigurnu budućnost i bolji život za Srbe i sve građane na Kosovu i Metohiji”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još