• Početna>
  • Vesti>

Interaktivna tabla i sportska oprema uručene OŠ “Staja Marković” u Štrpcu

Generalni direktor “Telekoma Srbije” Vladimir Lučić i pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov uručili interaktivnu tablu i sportsku opremu OŠ “Staja Marković” u Štrpcu.

Naglasivši da je reč o najsavremenijim interaktivnim tablama na svetu, Lučić je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da tokom obilaska škola priča sa pametnom decom i dobrim ljudima na KiM. 

„Kao takva, tabla omugućava ne samo da elektronski pišete, nego omogućava nastavnicima da na drugačiji način prezentuju svoj čas i prave konferencijsku vezu, tako da se deca u školama koje imaju ovu tablu mogu povezivati sa drugom decom, pa se može vršiti predavanje sa jednog mesta u više škola istovremeno na novi savremeni način“, rekao je Lučić.

Istakao je da, kao vlasnici sportskog kanala Arena, doniraju i sportsku opremu, jer je, kako kaže, deci osim znanja bitno i da se bave sportom.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov je rekla da je akcijom ispunjeno obećanje koje je Vučić dao đacima na početku školske godine.

„Veoma sam zadovoljna što mogu to da uradim u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i u ime direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića. Ono što mogu da kažem da i ova interaktivna tabla sigurno umnogome pomoći đacima da savladavaju nastavni plan i program, a takođe omogućiće profesorima da časovi budu dosta interesantniji, sa mnogo više sadržaja. Moći će da izvrše komunikaciju sa drugim školama koje poseduju ove table, a sve će to kompanija Telekom da podrži i da pomogne da se to odvija bez problema“, rekla je Miladinov.

U ime kolektiva OŠ „Staja Marković“  reči zahvalnosti uputio je pomoćnik direktora Ivica Uzunović.

„Želeo bih da izrazim veliku zahvalnost Telekomu i Kancelariji za Kosovo i Metohiju što su nam dali vredan i veoma koristan poklon za našu školu koji će deci obezbediti kvalitetnije znanje i digitalne kompetencije koje su danas veoma važne da u daljem školovanju postignu veće uspehe. Zahvaljujemo se i na doniranoj sportskoj opremi“, kazao je Uzunović.

Donacije Telakoma danas će biti uručene i školama u Kosovskom Pomoravlju.

Comments

Pročitaj još