• Početna>
  • Vesti>

SL: Zahtevamo da medjunarodne zajednice da izvrši pritisak na Prištinu i spreči nove incidente

Posle napada na srpskog mladića na putu za Donju Guštericu od strane albanaca, reagovala je saopštenjem srpska lista, ocenjujući ovaj napad kao još jedan u nizu pritisaka na Srbe na Kosovu i Metohiji.

„Etnički motivisan napad na srpskog mladića S. P. od strane napadača albanske nacionalnosti na putu Dobrotin-Donja Gušterica je nastavak pritiska na Srbe na centralnom Kosovu i Metohiji sa ciljem progona sa ovih prostora”, saopštili su iz Srpske liste.

Ocenjuju da je ovaj ničim izazvan napad direktna posledica „dvogodišnje antisrpske histerija režima u Prištini, i sistemske pasivnosti kada je u pitanju nasilje nad Srbima na ovim prostorima.

Zahtevaju od međunarodne zajednice da izvrši dodatni pritisak na kosovske institucije i svojim preventivnim delovanjem spreče nove incidente, a odgovorne za ovaj napad pozovu na odgovornost.

„Treba naglasiti da i ovaj etnički motivisan napad, kao i mnogi pre, kao po pravilu dolazi u predvorje pregovora u Briselu, kako bi se izvršio dodatni pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji ali i pregovarački tim Beograda, pre svega predsednika Aleksandra Vučića. Očigledno da režim u Prištini nastoji da Srbe koristi kao taoce za svoje političke ciljeve u dijalogu”, stoji u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još