• Početna>
  • Vesti>

Dan srpskog sporta; Za Srbiju srebro na Mundobasketu u Manili

Foto Mondo ba

Vest je ažurirana……

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, pošto je danas u finalu u Manili poražena od selekcije Nemačke 83:77 (23:26, 24:21, 22:10, 14:20). Nemačka je po prvi put u istoriji osvojila zlatnu medalju na SP. Bronzanu medalju osvojila je selekcija Kanade, koja je u meču za treće mesto pobedila SAD posle produžetka 127:118. SP je održano u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Naredno SP biće održano 2027. godine u Kataru.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović izabran je u idealan tim Svetskog prvenstva, koje je danas završeno u Manili. Pored Bogdanovića u idealnom timu Mundobasketa nalaze se još Nemac Denis Šruder, koji je proglašen i za najkorisnijeg igrača na svetskom šampionatu (MVP), Amerikanac Entoni Edvards, Slovenac Luka Dončić i Kanađanin Šej Gildžes-Aleksander.

Avramović je igrao utakmicu života – pogodio je još jednu trojku, a onda i tri slobodna bacanja (ukupno 21 poen, najefikasniji u srpskom timu).

Poluvreme, Srbija – Nemačka 47:47

Posle 20 minuta igre nijedna ekipa nema prednost.

Srbija je vodila tokom većeg dela prvog poluvremena, Nemačka u finišu u par navrata prešla u vođstvo, na kraju egal.

Nekoliko ishitrenih napada “orlova” vratile su protivnika u meč, uz sudijske odluke koje malo ko razume ko redovno prati najkvalitetniju košarku.

Statistički gledano, ekipe su prilično izjednačene – 13:12 u skokovima za Nemce, 9:9 u asistencijama, Srbija ima izgubljenu loptu manje (6:5).

Ritam Srbije donekle je poremetila Dobrićeva povreda, koji se povredio u trećem minutu i od tada se nije vraćao u igru.

Ljubitelji sporta pamtiće nedelju, 10. septembar kao dan srpskog sporta. Od Manile, preko Viljnusa i Barija do Njujorka. Navijači će biti uz ekrane od jutra do mraka. Košarkaši Srbije započinju dan finalom Mundobasketa od 14.40, RTS1, a sportski program zatvara Novak Đoković u jubilarnom 10. finalu u Njujorku na Ju-Es openu. Srpski odbojkaši se bore da prođu osminu finala na prvenstvu Evrope a fudbaleri igraju utakmicu protiv Češke u Bariju kako bi se kvalifikovali za evropsko prvenstvo u fudbalu. Poslednji

Kanađanima bronza u Manili , Srbiju čeka Nemačka u finalu

Košarkaši Kanade osvojili su prvu medalju na Svetskim prvensvima posle uzbudljive utakmice i pobede u produžetku protiv SAD 127:118. U poslednjim sekundama meča Mikel Bridžis je pogodio trojku za produžetak posle promašenog slobodnog bacanja, ali u dodatnih pet minuta bolji su bili Kanađani.

Najbolji srpski teniser uoutio poruku podrške pred finale Mundobasketa

Novak Đoković, koji večeras u Njujorku igra finale Ju-Es opena, snimio je za zvanični Instagram nalog Fiba Svetskog prvenstva poruku podrške košarkašima Srbije pred finale Mundobasketa protiv Nemačke.

“Momci, srećna nedelja, srećno finale Svetskog prvenstva. Cela Srbija je ponosna na ono što ste postigli i koliko ste daleko došli. Mi smo košarkaška nacija, uvek smo bili. Podržavamo vas, ja vas podržavam i verovatno ću vas gledati, ako budem mogao, možda poslednje četvrtine dok se budem pripremao za moj meč. Nadam se da će biti dva od dva za Srbiju u nedelju. Šta god da se desi, veoma sam srećan zbog neverovatnog timskog duha i borbe za našu zastavu i naciju koju ste prikazali tokom celog Svetskog prvenstva. Srećno momci, idemo po zlato”, poručio je Đoković reprezentativcima Srbije.

Bari: Srbija -Češka osmina finala Evropskog prvenstva u odbojci (18:00)

Odbojkaše Srbije očekuje duel u Bariju protiv Češke u osmini finala Evropskog prvenstva.

Ukoliko Srbija bude bolja, četvrtfinalni meč igraće protiv Poljske ili Belgije.

Duel Srbija – Češka počinje neposredno nakon finalne utakmice na Svetskom prvenstvu u košarci. Meč osmine finala uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a počinje u 18.00, a tok utakmice možete pratiti i na našem portalu.

Srbija i Litvanija u kvalifikacijama za Evropslo prvenstvo ( 20:40)

Srbija i Litvanija sastaju se treći put u poslednjih nekoliko dana, doduše u sportu u kojem ni jedni ni drugi ne briljiraju.Nakon poraza od Mađarske u Beogradu, izabranici selektora Dragana Stojkovića su pred novim izazovom, ali i imperativom pobede.Utakmica u Kaunasu između Litvanije i Srbije igra se u 20.45, direktan prenos je na Prvom programu RTS-a. 

Comments

Pročitaj još