• Početna>
  • Vesti>

Lajčak sa predstavnicima nemačke i britanske vlade o dijalogu

Foto: Radio Mitrovica sever

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je sa predstavnicima nemačke vlade i Ministarstva spoljnih poslova, kao i sa izaslanikom britanske vlade za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom o dijalogu, uoči najavljenog sastanka koji bi na najvišem nivou, trebalo da bude održan 14. septembra u Briselu.

Lajčak je, kako je naveo u objavi na platformi X, imao važne razgovore u sedištu nemačkog kancelara i Ministarstva spoljnih poslova o stanju u dijalogu i načinu za ostvarivanje napretka.

“Fokusirani na potrebu za napretkom u primeni Sporazuma o putu normalizacije. Zahvalni smo na snažnoj podršci Nemačke”, naveo je Lajčak.

On je dodao da je, po povratku u Brisel, razgovarao o dijalogu sa specijalnim izaslanikom britanske vlade za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.

“Nakon što sam se vratio u Brisel, sreo sam britanskog izaslanika za Zapadni Balkan lorda Piča. Uvek je dobro razgovarati o njegovim najnovijim aktivnostima, razmeniti ocene o nedavnim dešavanjima u regionu i izvestiti ga o našim naporima u dijalogu”, napisao je Lajčak.

Comments

Pročitaj još