• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Kurtijevi emisari sada prete i majkama sa decom, penzionerima i socijalno ugroženima

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Grupa osoba predvođenih “Kurtijevim emisarom”, tzv. zamenikom ministra Radoicom Radomirovićem upala je u četiri srpske stambene zgrade u Lešku i Sočanici, u kojima žive majke sa malom decom, socijalno ugroženi, penzioneri, i zapretili im nasilnim iseljavanjem, te da će, ukoliko to ne učine, imati problem s policijom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da je reč o zgradama koje su građene sredstvima Vlade Srbije, preko Kancelarije za KiM i lokalne samouprave, i nikakve veze sa Prištinom nemaju, niti Priština ima pravo da njima raspolaže.

“Nema sumnje da je reč o nastavku terora Prištine koji diriguje Aljbin Kurti, koji želi da zaposedne srpske objekte na severu i protera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta” ističe se.

Kako je naglašeno, stanovnici ovih zgrada koji poseduju rešenja o stanovanju uznemireni su ovakvim postupanjem “Kurtijevih emisara”, i nema sumnje da bi svaki pokušaj njihovog iseljavanja doveo do novih tenzija i krize na severu KiM i eskalacije situacije, što Beograd i Srbi nikako ne žele, ali u Prištini svakodnevno sanjaju.

Dodaje se da je “ista ta grupa Kurtijevih bandita” preksinoć upala i u neuseljenu zgradu u Leposaviću, takođe građenu sredstvima Kancelarije za KiM, gde su zamenili brave i preoteli imovinu.

“O ovim neovlašćenim upadima u posed odmah smo obavestili i međunarodne predstavnike i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka”, navodi se u saopštenju.

“Srpski narod na severu KiM samo želi da živi u miru na svom kućnom pragu sa komšijama Albancima, ali je očigledno da Prištini takav scenario ne odgovara zbog čega svakodnevno povlači poteze koji nisu u duhu deeskalacije”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još