• Početna>
  • Vesti>

Prvacima u Dobrotinu i Gornjoj Gušterici podeljeni rančevi i školski pribor, nove lopte za osnovce u Batusu

Foto: nasagracanica.com

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, sa svojim saradnicima, obišla je škole u Dobrotinu i Gornjoj Gušterici kako bi pozdravila đake prvake. Tom prilikom podeljeni su im darovi – rančevi i školski pribor. Obišli su i učenike u Batusu kojima su podeljene različite lopte.

Ove darove su na početku školske godine prvi dobili prvaci u Sušici, a danas su im se obradovali đaci isturenih odeljenja Osnovne škole „Knez Lazar“ u Dobrotinu i Gornjoj Gušterici.

Rančeve i školski pribor, predsednica Šubarić podelila je zajedno sa direktoricom obrazovanja Brankicom Nićić i direktorom odeljenja za omladinu i sport Dušanom Cvejićem. Tom prilikom čestitali su im polazak u prvi razred, sa željom da budu dobri u uspešni.

„Za naše đake prvake i ove godine obezbedili smo prigodne poklone u vidu rančeva i školskog pribora. Vodili smo računa da devojčice dobiju crvene, a dečaci plave komplete. Nadam se da će im pomoći u sticanju prvih znanja, te da će biti dobri i uzorni učenici“.

„Ovo je mali znak pažnje prema onima koji su naša budućnost, ali i poruka da je njihova opština tu da im stvori dobre uslove za školovanje i odrastanje“, istakla je Šubarić.

Šubarić sa saradnicima je potom obišla i školu u Batusu, gde je nedavno rekonstruisano igralište. Mališane od prvog do četvrtog razreda su obradovali novim loptama za fudbal, košarku i odbojku. Ukupno je podeljeno šest lopti.

Sportski teren u Batusu renoviran je sredstvima lokalnog budžeta. Postavljena je nova podloga, koja je potom obeležena, sanirana je zaštitna ograda, a obezbeđene su i mrežice za golove i koševe.

Comments

Pročitaj još