• Početna>
  • Vesti>

I ove godine veliki broj mališana u PU „Danica Jaramaz“

Foto: Radio Kontakt Plus

Predškolska ustanova „Danica Jaramaz“ u Kosovskoj Mitrovici započela je novu radnu godinu sa velikim brojem upisane dece, što je i te kako izazvalo prijatno iznenađenje među zaposlenima u ovoj instituciji.

U centralnom objektu, zajedno sa Bošnjačkom, vrtić trenutno pohađa 732 deteta, uključujući i 176 novoupisane dece.

„U centralnom objektu je ukupno upisano 684 deteta, a u Bošnjačkoj 48“, kaže za Kontakt Plus pedagog Ivana Todorović.

Što se tiče predškolaca, takođe su prijatno iznenađeni, te izražavaju nadu da će se takva praksa nastaviti.

„Ukupno ih imamo upisano 191. Prošle godine je bilo 198, ove godine je približan broj. Zaista smo prijatno iznenađeni“, dodaje Todorovićeva.

Predškolski program u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi nudi i celodnevni i četvoročasovni boravak. Sa celodnevnim programom krenula su 82 predškolca, dok će 109 mališana pohađati četvoročasovni program u objektu pored Osnovne škole „Sveti Sava“. Danas su predstavljene vaspitačice i pročitana imena dece koja će boraviti kod svake od njih.

Jedini izazov na početku nove radne godine je kašnjenje sa radovima na renoviranju tog objekta, koje finansira Fondacija „Novak Đoković“. Pozivajući se na obećanje izvođača radova, u PU „Danica Jaramaz“ veruju da će se mališani na četvoročasovnom boravku tokom oktobra naći u objektu koji je predviđen za njih.

„Radovi su počeli kasnije, ne na vreme. Direktorka je to danas objasnila roditeljima i nadam se da će imati razumevanja. Nadamo se i da će izvođači radova ispoštovati dogovor“, kaže Todorovićeva.

Za to vreme, zaposleni u ovoj instituciji, našli su prelazno rešenje.

„Dogovoreno je da predškolci borave u prostorijama ustanove svakog dana od 15.00 do 17.00 časova. Deca sa celodnevnog idu kući, tako da će ta dva sata oni imati priliku da se adaptiraju, da se naviknu na nove vaspitačice… “, navodi Todorovićeva.

Uprkos ovom manjem izazovu, PU „Danica Jaramaz“ je spremna za novu radnu godinu. Tokom leta su prostorije detaljno očišćene i sređene, a zaposleni su na svojim radnim mestima, spremni da sa osmesima dočekuju mališane.

Comments

Pročitaj još