Srbija deklasirala Kinu na startu Mundobasketa

Foto: FIBA

Košarkaši Srbije pobedili su Kinu rezultatom 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16) u prvom kolu B grupe Svetskog prvenstva i tako napravili veliki korak ka plasmanu u drugu fazu takmičenja. Srbija je veoma loše otvorila utakmicu, Kina je na startu meča povela 6:0, ali su izabranici Svetislava Pešića uzvratili serijom 7:0.

Srbija je prvu dvocifrenu prednost stekla u finišu prve deonice, kad je povela 25:14. Sredinom druge deonice prilikom jednog doskoka povredio se Filip Petrušev, koji se nije više vraćao u igru. Pre toga je postigao osam poena za pet minuta i 31 sekundu provedenu u igri.

Da će Srbija lako stići do pobede, moglo je da se nasluti sredinom druge deonice, kad je bilo 40:23. kad je Srbije početkom drugog poluvremena povela sa više od 20 razlike, Kina više nije smanjila ispod tog minusa. Najefikasniji u redovima Srbije bili su kapiten Bogdan Bogdanović i Vanja Marinković sa po 14 poena, Dušan Ristić je dao 13 (trojke 4/4), Nikola Milutinov je dao 11, Aleksa Avramović 10, Nikola Jović devet, Petrušev osam, Dejan Davidovac i Marko Gudurić po sedam, Ognjen Dobrić šest, Stefan Jović pet i Boriša Simanić jedan. Kod Kineza su se istakli Rui Žao sa 17 poena, Ki Žu sa 12 i Peng Žou i Ženling Žang sa devet.

U drugom kolu B grupe igraće ekipe koje su pobedile u prvom kolu, Srbija – Portoriko, odnosno poraženi, Južni Sudan – Kina.

Comments

Pročitaj još