• Početna>
  • Vesti>

Patrijarh sa britanskim ambasadorom: Na Kosovu i Metohiji ima dovoljno mesta za život i Srba i Albanaca

Foto SPC

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije primio je u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, Njegovu Ekselenciju Edvarda Fergusona, novoimenovanog ambasadora Velike Britanije u Beogradu.

Ambasador Ferguson je govorio o stavovima njegove države u vezi sa različitim aktuelnim pitanjima. Njegova Svetost Patrijarh g. Porfirije je naglasio da su on lično i Srpska Pravoslavna Crkva u celini i bez ostatka posvećeni očuvanja mira među svim narodima, naročito u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji.

Patrijarh je i ovu priliku iskoristio da ponovi svima dobro poznati stav Srpske Pravoslavne Crkve da na Kosovu i Metohiji ima dovoljno mesta za život i Srba i Albanaca, ali da su Kosovo i Metohija neodvojivi deo države Srbije i imaju nemerljivi duhovno-istorijski značaj za pravoslavni srpski narod. S tim u vezi ocenio je da očuvanju mira ne doprinose neutemeljene izjave koje su o Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi dale određene ličnosti iz političkog života Velike Britanije.

Svetejši Patrijarh je kao lepu uspomenu primio poklon g. Fergusona, zajedničku fotografiju sa Njegovim Veličanstvom kraljem Čarlsom III nastalu 2016. godine u manastiru Kovilju.

Comments

Pročitaj još