• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Dobar i otvoren razgovor sa predsednikom Zelenskim o svim važnim pitanjima

Foto: Instagram (budučnostsrbijeav) Exultation of Bosnia Herzegovina players during CEV EuroVolley 2023 - Women - Bosnia & Herzegovina vs Croatia, International volleyball match in Monza, Italy, August 18 2023 (Photo by /IPA/Sipa USA)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je imao dobar i otvoren razgovor sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim o svim važnim pitanjima, kako za Srbiju i Ukrajinu, tako i za ceo region i svet. Vučić će se u Atini sastati i sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem. Povodom 20 godina od usvajanja Solunske deklaracije, na inicijativu grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, sinoć je održana neformalna večera lidera sa Zapadnog Balkana sa evropskim zvaničnicima, kojoj je prisustvovao i predsednik Ukrajine.

“Dobar i otvoren razgovor sa predsednikom Volodimirom Zelenskim o svim važnim pitanjima, kako za Srbiju i Ukrajinu, tako i za ceo region i svet. Osvrnuli smo se na dešavanja u Ukrajini i na KiM, a ja sam još jednom istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što jasno i nedvosmisleno govorimo od početka sukoba”, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić se sa Zelenskim sastao u Atini, gde je sinoć prisustvovao neformalnoj večeri za lidere Zapadnog Balkana.

Comments

Pročitaj još