• Početna>
  • Vesti>

Jednomesečni pritvor za N.V; Kancelarija za KiM: Namere Kurtija opasne; SL: Međunarodna zajednica i dalje ćuti

Foto: TV Most, ilustracija

Uhapšenom N.V. iz Leška određen je pritvor od mesec dana, po odluci sudije na današnjem saslušanju u Osnovnom sudu u Mitrovici.

Advokat Nebojša Vlajić, branilac N. V. najavio je žalbu na odluku suda o pritvoru.

Ocenio je da je odluka pogrešna i nepotrebna, jer se njome favorizuje i štiti centralna vlast.

Virijević je uhapšen juče u Lešku pod optužbom i po prijavi zamenika ministra za zajednice i povratak u vladi u Prištini Radojice Radomirovića, da mu je pretio kada je pokušao da uđe u opštinsku zgradu u Leposaviću.

Kancelarija za KiM: Politički procesi svedoče o opasnim namerama Kurtijevog sistema

Određivanje jednomesečnog pritvora N.V. još jedna je manifestacija brutalnosti Kurtijevog političkog pravosuđa, čiji je zadatak gušenje svake slobode i prava na manifestovanje političke volje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Politički procesi i drakonski tretman protiv pripadnika srpskog naroda, koji su na miran i demokratski način ustali u odbranu svojih osnovnih ljudskih prava, svedoče ne samo o prirodi društvenog sistema koji je Kurti instalirao, već i o njegovim opasnim namerama, ističe se u saopštenju.

“Kroz sistematski progon Srba bez ikakvog osnova i pokrića Priština čitavom jednom narodu poručuje da nema pravo na postojanje, i to se sve događa pred očima međunarodnih predstavnika na Kosovu i Metohiji, čijom su neshvatljivom tolerancijom za počinioce nasilja nasilnici zapravo ohrabreni da pojačaju svoje delovanje.Kancelarija za Kosovo i Metohiju i država Srbija nastaviće da se bore za slobodu svakog srpskog političkog zatvorenika u Kurtijevim kazamatima i da pruža svaku podršku porodicama progonjenih. Još jednom najodlučnije zahtevamo od onih koji imaju uticaj na Prištinu da spreče dalje urušavanje ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji, jer Kurti i njegovi poslušnici u policiji i pravosuđu će, ukoliko ne budu obuzdani, ići do kraja u teroru nad srpskim narodom” navode iz Kancelarije.

Srpska lista: Međunarodna zajednica ćuti na antisrpske akcije Prištine

Srpska lista ocenila je da je cilj, kako navode, podrške međunarodne zajednice antisrpskim akcijama prištinskih vlasti, da se Srbi po svaku cenu nateraju da učestvuju na izborima, a da specijalne jedinice ostanu na severu KiM i poručila da srpski narod neće prihvatiti izbore pod pretnjama, ucenama i pritiskom.

Danas je u politički montivisanom i montiranom postupku kosovski sud bez ikakvog osnova i dokaza odredio jednomesečni pritvor N.V. Vrednom i poštenom domaćinu, i ocu troje dece iz Leposavića a na osnovu prijave Kurtijevog poslušnika Radoice Radomirovića, saopštila je večeras Srpska lista.

“Sramno, uzastopno ćutanje međunarodne zajednice na politički montirane sudske procese u kojima se bez ikakvih dokaza časni Srbi stavljaju u pritvor nam jasno govori da se ove antisrpske akcije sprovode uz podršku nekih iz međunarodne zajednice”, navodi se u saopštenju. 

Cilj ove podrške je, kako se ističe u saopštewnju, namera da se Srbi po svaku cenu nateraju da učestvuju na izborima, a da specijalne jedinice ostanu na severu i maltretiraju naše građane, kao i da “naša neosnovano uhapšena braća ostanu u prištinskim kazamatima”.

“Ovom prilikom im poručujemo da je srpski narod prozreo njihove namere i da ih sa gnušanjem odbacuje. Izbori pod pretnjama, ucenama i pritiskom bilo koga nikada neće biti prihvaćeni od ponosnog srpskog naroda i nas kao političkih predstavnika. Srpska lista će biti uz N.V. i njegovu porodicu On, ali i sve srpske porodice koje su na udaru Kurtijevog režima zbog želje da ostanu svoji na svome i sačuvaju srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još