• Početna>
  • Vesti>

Lučić: Uložićemo žalbu sledeće nedelje na odluku Prištine o gašenju MTS na KiM

Foto: MTS

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić najavio je  da će Telekom sledeće nedelje uložiti žalbu zbog gašenja MTS na KiM zbog bizarnog razloga, kao i da će ukoliko žalba ne bude usvojena tražiti na sudu privremenu meru stavljanja sporne odluke van snage.

,,Ulažemo žalbu na koju imamo pravo. Čekali smo dve nedelje jer smo po zakonu o dostupnosti informacija tražili podatak kada su to oni iskopirali pasoš našeg radnika. To ne vidimo ni u jednoj zvaničnoj dokumentaciji i nismo dobili odgovor. Tako da pretpostavljamo da je i ta informacija netačna da se navodno naš radnik u jednom trenutku legitimisao pasošem prilikom predaje neke dokumentacije, što je apsurdan razlog”, rekao je Lučić za T a n j u g.

Podsetio je da je Telekom Srbja obavešten da će njegova firma MTS na KiM biti izbrisana iz kosovskog registra uz obrazloženje da su na neki način prekršili ustav.

Istakao je da je Telekom Srbija vlasnik te firme.

,,Zamislite da vam neko kaže da vam član menadžmenta nema dobar pasoš i da hoće zbog toga da vam ugase firmu. Čak i taj broj pasoša koji su stavili nije tačan”, naveo je on.

Kaže da je MTS baš registrovan na KiM po kosovskim zakonima i da su odgovorna lica registrovana prištinskom ličnom kartom.

Žalićemo se sledeće nedelje potpunim pravnim argumentima i jedini izlaz iz ovoga vidim da oni moraju da prihvate da su napravili grešku, naglasio je Lučić.

Dodaje da postoje dva razloga što se to desilo sa Telekomom na KiM.

,,Otkada je Kurti došao na vlast pojačan je pritisak na Srbe i sve institucije na KiM, a MTS je najveća srpska kompanija sa 250 zaposlenih i sa 80.000 mobilnih fiksnih korisnika. Od početka smo im trn u oku i ovo nije prvi pritisak na nas otkada je on na čelu. Drugi razlog je što je na isti način probao pre tri meseca da ugasi najjači opozicioni mediji Klan Kosova u njihovom ,,APR”, jer je u registraciji njihovoj pisalo Peć Republika Srbija. Kada je ustala međunarodna zajednica, bili su protesti novinara i sud je stavio privremenu meru i van snage tu odluku”, rekao je Lučić.

Dodaje da je Kurti želeo da poentira tako što bi napravio balans, kako se ne gasi samo Klan Kosova već i sve druge firme sa navodnim nepravilnostima i konačno rešio nešto što mu je trn u oku.

,,Ipak, naša registracija je potpuno u redu u odnosu na Klan Kosova, pa su morali u našem rešenju da napišu – Republika Srbija, to jest  bizaran razlog – da jedan naš radnika ima pasoš Republika Srbija”, istakao je Lučić.

Ako ne usvoje žalbu, tražićemo na sudu privremenu meru da zaustavimo izvršenje kao što je to uradio Klan Kosova, dodao je Lučić.

,,Tako da imamo dve pravne instance. Imamo poverenje u međunarodnu zajednicu koja nadgleda Briselski sporazum, a MTS je bio lep primer funkcionisanja jednog dela Briselskog sporazuma”, dodao je Lučić.

Comments

Pročitaj još