• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Antisrpska retorika i laži protiv Srba i Srpske pravoslavne crkve podstiču nasilje nad našim narodom i našim svetinjama

Foto: Srpska lista

Srpska lista saopštila je da najoštrije osuđuje seriju incidenata u selu Suvi Do, nadomak Kosovske Mitrovice, koji su uznemirili stanovnike ovog sela ali i sve Srbe na Kosovu i Metohiji.

Nakon vandalizma na prostorijama seoske ambulante, jutros je oskrnavljena i crkva Svete Petke, na dan kada se u toj svetinji proslavlja seoska slava Sveta Petka Trnova.

“Mesecima unazad govorimo da će antisrpska retorika i laži protiv Srba i Srpske pravoslavne crkve podstaći nasilje nad našim narodom i našim svetinjama, i tome upravo svedočimo. Nažalost i tada kada smo upozoravali i sada kada svedočimo tim napadima nema reakcije ni kosovskih institucija ni međunarodnih predstavnika. Šta više, neki međunarodni zvaničnici su iznošenjem brutalnih laži očigledno doprineli da se napadaju i Srbi i Srpska pravoslavna crkva” stoji u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista, u ime srpskog naroda koji je opredeljen za mir, dijalog i toleranciju, zahteva da se poveća prisustvo međunarodnih snaga, KFOR-a i EULEX-a na severu Kosova i Metohije, posebno u mestima u kojima su se do sada dogodile desetine napada na Srbe.

“Njihova pasivnost je apsolutno kontraproduktivna, sa jedne strane šalje poruku Srbima da nisu zainteresovani da ih zaštite, a sa druge strane napadačima da su Srbi ostavljeni na milost i nemilost, čime se stvara atmosfera nekažnjivosti zločina nad Srbima, pa se mogu očekivati novi napadi” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još