• Početna>
  • Vesti>

Različiti uslovi za nastavu u školama manjiskih zajednica u Prizrenu i Peći

Foto: Radio Goraždevac

Početak školske godine za učenike polako se približava. Škola u Goraždevcu spremno dočekuje novu školsku godinu, učenici ovo škole imaju sve neophodne uslove za školovanje. Slično je i sa školom u Gornjem Ljubinju kod Prizrena, mađutim ova škola koja ima 110 đaka nema fiskulturnu salu.

Učenik osnovne škole „Izvor“ iz Gornjeg Ljubinja, Ališ Saipi kaže da njihovoj školi nedostaje fiskulturna sala, kako bi na bolji način mogli da održavaju časove fizičkog vaspitanja.

„Ja već osam godina redovno idem u ovoj školi i kao učenik primetio sam da je škola u srednjem stanju. Zato što bi trebalo da se popravi stanje infrastrukture. Što se tiče grejanja naša škola je snabdevena sa parnim grejanjem, tako da je tokom zime toplo. Kao prvo i osnovno škola treba da se održava, da bude higijenski čista, kao drugo redovno se trebaju krečiti zidovi i kao treće potrebna nam je sala za fizičko vaspitanje, jer nam sportski teren koji imamo nije dovoljan“, kazao je Ališ Saipi.

Srednja škola u Goraždevcu funkcioniše u prostorijama OŠ „Janko Jovićević“. Učenici nastavu pohađaju posle podne, po završetku časova učenika osnovne škole.

Direktor srednje škole Žarko Portić kaže da se uskoro očekuje sređivanje prostorija za početak nove školske godine.

‘’Priprema za početak nove školske godine je u toku. Očekuje se krečenje, farbanje, lakiranje patosa, promena tehničkih uslova, osvetljenja, tako da ćemo biti spremni za početak nove školske godine. Uslovi uvek mogu da se poboljšaju ali imamo solidne uslove za izvođenje nastave. Imamo sve moguće kabinete i sve je ostalo funkcionalno dobro“, kazao je Žarko Portić.

Osnovnu školu „Izvor“ u Gornjem Ljbinju pohađa oko 110 đaka, dok OŠ „Janko Jovićević“ u Goraždevcu pohađa oko 85 učenika.

Comments

Pročitaj još