• Početna>
  • Vesti>

Zgrada ambulante u Suvom Dolu oskrnavljenja zloglasnim UČK grafitom

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Na ambulanti u etnički mešovitom selu Suvi Do nadomak Kosovske Mitrovice juče je ispisan grafit ozloglašene terorističke organizacije UČK, a ove preteće poruke primetili su zaposleni, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ova ambulanta je česta meta napada albanskih vandala, i prethodnih godina gađana je kamenicama, razbijeni su prozori i ispisisivani su antisrpski grafiti, podsećaju iz Kancelarije.

Srbe iz ovog sela je uznemirio ovaj anticivilizacijski atak na zdravstvenu ustanovu, koji dodatno uliva strah srpskom narodu na već uzavrelu situaciju na severu Kosova i Metohije.

“Ovakvi incidenti i provokacije svakako ne doprinose deeskaciji situacije na severu KiM i to bi jasno trebalo da uvide i predstavnici međunarodne zajednice i da konačno shvate realnost na terenu”, ocenjuje se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ukazuje da je svima jasno ko izaziva provokacije i inicira sukobe i ko je jedini krivac za incidente i napade na Srbe na KiM, a svaki incident dešava se naočigled Kurtijeve Kosovske policije koja je na severu da proganja Srbe i žmuri na etničke napade.

Comments

Pročitaj još