• Početna>
  • Vesti>

Tužilac prosledio sudu dokazni materijal u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Foto: Kim

Na današnjem ročištu za ubistvo lidera GI “SDP” Olivera Ivanovića u Osnovnom sudu u Prištini, tužilac Burim Ćerkini prosledio je sudiji Valjonu Kurtaju dokazni video-materijal od 61 gigabajta.

Celokupni video-materijal od dana ubistva Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine “težak je” 463 gigabajta. Kako navodi tužilac Ćerkini, on je “skraćen” na 61 gigabajt korisnog dokaznog materijala i danas je prosleđen Osnovnom sudu u Prištini.

Branioci optuženih zatražili su da se sav dokazni materijal prosledi i njima, nakon čega je sudija Valjon Kurtaj naveo da će advokatima dati jednu memorijsku karticu sa 61 gigabajtom video-materijala, kao i da ako branioci žele da imaju sav materijal video-snimaka (463 gigabajta), moraju samo da donesu hard disk na koji se materijal može kopirati.

Ročištu koje je održano u Osnovnom sudu u Prištini prisustvovali su optuženi za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića: Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Silvana Arsović, Dragiša Marković, Rade Basara i Žarko Jovanović sa svojim braniocima.

Sledeće ročište zakazano je za 26, 27. i 30. oktobar u 9.30 časova.

Podsetimao, lider GI “SDP” Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Severnoj Mitrovici. U leđa mu je ispaljeno šest hitaca.

Comments

Pročitaj još