• Početna>
  • Vesti>

Vaterpolisti Srbije bez bronze, Španci prejaki za “delfine”

Foto: Tviter, Water Polo Serbia

Vaterpolisti Srbije nisu uspeli da osvoje bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Fukuoki. Rival Španija bila je bolja ekipa i zasluženo trijumfovala u meču za treće mesto sa 9:6.

Vaterpolisti Španije osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu. Srbija je zauzela četvrto mesto.

Španija je na početku duela postavila visok ritam igre koji su vaterpolisti Srbije uspešno pratili u prvoj četvrtini. 

Utakmica je bila izjednačena i rezultatski, ali i igrački. Dobro je funkcionisala igra u napadu, Strahinja Rašović je predvodio “delfine”. 

Prva četvrtina završena je nerešeno 3:3. 

Nastavak meča doneo je novo uzbuđenje, ali Srbija nije preuzimala vođstvo na meču, iako je bilo prilika da se rezultatski napravi pomak. 

Španija je podizala tempo igre i na kraju druge četvrtine napravila minimalnu razliku od jednog gola prednosti, 6:5. 

Španci su silovito nastavili, a s druge strane Srbija nije imala adekvatan odgovor, te su treću četvrtinu završili bez ijednog postignutog gola.

Branislav Mitrović je briljirao na golu, odbranio je peterac i “zicer” Špancima, ali nije bilo istog elana i umeća u napadu.

Srbija je poslednju deonicu meča započela kao i prethodnu, u istom ritmu, nije bilo pomaka, iako je selektor zahtevao sigurniju igru s igračem više i veću odgovornost krilnih vaterpolista. 

Dug period bez postignutog gola, sve do poslednjeg napada na utakmici, ukupno 19 minuta “delfini” nisu uspeli da pogode mrežu Španije.

Na kraju, Španija je osvojila bronzu, a Srbiji je treće mesto izmaklo zahaljujući lošoj realizaciji u napadu u drugom poluvremenu meča.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Strahinja Rašović sa tri gola koji je ujedno i najbolji strelac takmičenja sa 25 pogodaka.

U finalu Svetskog prvenstva u vaterpolu sastaju se Grčka i Mađarska.

Comments

Pročitaj još