• Početna>
  • Vesti>

Atletičari iz Srbovca trčali u znak sportske podrške uhapšenom M.M.L.

Foto: Slobodan Anđelković

Trka pod nazivom „Trail race“ održana je danas na Kopaoniku. Na ovoj trci učešće su uzeli i atletičari iz Srbovca koji su trčali u znak sportske podrške uhapšenom M.M.L.

Na ovoj trci, inače osmoj po redu, učestvovalo je više od 600 takmičara.

Učešće je uzeo i veliki broj atletičara iz svih krajeva centralne Srbije.

Takođe, takmičio se veći broj atletičara iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Srbovca.

Jedan od učesnika, Slobodan Anđelković iz Srbovca, kazao je za KoSSev da je sa svojim trenerom Miodragom Radenkovićem, danas trčao u znak podrške uhapšenom M.M.L.

Ističe da je ovo isključivo sportska podrška, jer je i sam M.M.L. sportista.

„Ovo je čisto sportska podrška, a ne politička, jer sam i ja, kao i on, sportista“, kazao je Anđelković.

Atletičari iz Srbovca samo su još jedni u nizu koji su izrazili podršku uhapšenom M.M.L.

Dan nakon njegovog hapšenja, članovi Kik-boks kluba „Kosovska Mitrovica“, čiji je on trener, održali su prvu, a dva dana kasnije i drugu šetnju u Kosovskoj Mitrovici njemu u znak podrške.

Članovi ovog kluba su zatim, takođe u znak podrške M.M.L, održali i javni trening ispred Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici.

M.M.L. je uhapšen 13. juna u samom centru Kosovske Mitrovice i to u jednom od lokalnih frizerskih salona od strane jakih policijskih snaga.

To je bio povod da se u centru grada neposredno nakon hapšenja okupi nekoliko stotina Srba, izuzetno nezadovoljnih situacijom, a deo građana bio je i vidljivo zabrinut.

Krivična dela koja mu kosovske vlasti stavljaju na teret su – terorizam, pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom.

Comments

Pročitaj još