• Početna>
  • Vesti>

Orlić i Ramdin: Povlačenje priznanja nezavisnog Kosova od strane Surinama sledile su mnoge države

Foto: Tanjug

Jačanje prijateljskih odnosa Republike Srbije i Republike Surinam, kao i unapređenje sveukupnih odnosa, jesu naše trajno opredeljenje i takvu državnu politiku vodimo na svim nivoima, poručio je predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić na sastanku sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i međunarodne saradnje Republike Surinam Albertom Ramdinom.

On je istakao da je za Srbiju Republika Surinam država od posebnog značaja i zahvalio ministru Ramdinu na odluci njegove države da 2017. godine povuče priznanje nezavisnog Kosova. 

Orlić je naglasio da je to za Srbiju bilo od velikog značaja, jer je Republika Surinam postala važan primer za niz drugih država koje su je u tom pogledu sledile. 

,,Želim da izrazim zahvalnost što poštujete suverenitet i teritorijalni integritet naše države, što ste ne samo na strani Srbije, već na strani Povelje UN, na strani međunarodnog prava i pravde i na strani mira”, zaključio je dr Orlić. 

On je upoznao sagovornika sa teškom situacijom na Kosovu i Metohiji i velikim ličnim angažovanjem predsednika Republike Srbije i svakodnevnim naporima koji se čine kako bi se sačuvali stabilnost i mir. 

Takođe, predsednik Narodne skupštine zahvalio je na podršci koju Surinam pruža Srbiji u međunarodnim organizacijama kada je to potrebno, kao i na podršci našoj kandidaturi za zemlju domaćina manifestaciji EXPO 2027. 

Ministar spoljnih poslova Surinama Albert Ramdin ponovio je da je pozicija njegove države samo i isključivo podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije, kao i podrška u međunarodnim organizacijama. 

Comments

Pročitaj još