• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Priština zabranila Petkoviću da prisustvuje obeležavanju stradanja 14 žetelaca u Starom Grackom

Vlasti u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem zabranile su direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da sutra prisustvuje obeležavanju 24. godišnjice mučkog ubistva 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

“Iako je Petković najavu da u nedelju planira da prisustvuje parastosu srpskim mučenicima u Starom Grackom poslao na vreme i u skladu sa svim važećim sporazumima, danas je stiglo obaveštenje da mu se poseta zabranjuje i to bez ikakvog obrazloženja.

Jedno je sigurno – koliko god puta Priština zabranjivala Petkovićeve posete, istinu o stradanjima srpskog naroda od ruke albanskih ekstremista ne mogu, niti će ikad moći da ućutkaju i zabrane, jer dok je i poslednjeg Srbina on će svedočiti o patnjama i mukama stradalnog srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije. Nevino prolivena srpska krv na polju smrti u Starom Grackom, za koju niko nije odgovarao i suze majki koje su izgubile svoje najmilije nikada se neće osušiti, sve dok krivci za ovo monstruozno delo ne budu izvedeni pred lice pravde.

Potezom da Petkoviću zabrane prisustvo na parastosu u Starom Grackom vlasti u Prištini ponovo su demonstrirale da uz kršenje svih postignutih sporazuma, srpske žrtve i stradanja koriste isključivo zarad hranjenja svojih sitnih politikantskih interesa.

Očigledno je da Kurtija ne zanima nikakva normalizacija odnosa, smirivanje tenzija i deeskalacija, već samo kako da teroriše i maltretira Srbe jer na tome gradi svoju političku karijeru”, stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Comments

Pročitaj još