• Početna>
  • Vesti>

Zabrana građevinskih radova u Kosovskoj Mitrovici, nema preciznih informacija o kojim objektima je reč

Foto: Radio Mitrovica

Uprava za inspekciju opštine Severna Mitrovica zabranila je nastavak radova na više lokacija u Kosovskoj Mitrovici zbog “nedostatka dokumentacije”.

“Usled nedostatka dokumentacije, postavljene su trake koje zabranjuju nastavak radova, dok se ne ispune kriterijumi prema zakonima Republike Kosovo” obrazložio je na svom Fejsbuk profilu gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Erden Atić.

Atić u objavi apeluje na građanstvo “da uzme u obzir preporuke institucija i da svaka njihova investicija mora da ispuni kriterijume predviđene zakonom, jer u suprotnom će Uprava za inspekcijske poslove postupiti u skladu sa važećim zakonima”.

Srpska lista je u međuvremenu saopštila da su radovi obustavljeni na objektima predviđenim za zbrinjavanje stambeno neobezbeđenih i socijalno ugroženih građana, kao i na izgradnji školskih objekata predviđenih za decu iz ove kategorije stanovništva.

“U severnoj Kosovskoj Mitrovici odlukom Kurtijevog nelegalnog i nelegitimnog gradonačelnika zabranjena je gradnja stanova za socijalno ugrožene porodice u ovom gradu, kao i škole za decu iz ugroženih kategorija, a sve sa ciljem podizanja tenzija i ugrožavanja mira“ kažu iz Srpske liste i dodaju:

“Na ovaj način se nastavlja sa eskalacijom i daljim pritiscima na srpski narod na severu Kosova i Metohije“.

„Da ironija bude veća, odluku o zabrani gradnje škole i stanova donose Kurtijevi gradonačelnici u vreme kada se na severu Kosova i Metohije protivzakonito oduzima srpska zemnja i grade ilegalne baze za parapolicijske albanske jedinice, čime se krše sporazumi iz Brisela i svi zakoni na snazi!?“ navedeno je u saopštenju u kome se između ostalog navodi da Aljbin Kurti ovim postupkom „poslao još jednu poruku da ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji“.

Ni Atić ni Srpska lista ne preciziraju o kojim se konkretno objektima radi.

Trenutno u Kosovskoj Mitrovici tri su značajna objekta koji su uveliko u izgradnji – stambeni objekat u Brđanima, školski objekat kod Vojnog remonta u kojem bi bile smeštene škole raseljene iz južnog dela grada, kao i nova univerzitetska zgrada.

Naša ekipa je obišla teren i uverila se da je upravo oko ova tri objekta razvučena traka i da se radovi trenutno ne odvijaju.

Comments

Pročitaj još