• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Šok bomba kod Tri solitera bačena namerno kako bi se opravdalo prisustvo specijalaca

Srpska lista najoštrije je osudila incident koji se sinoć dogodio u naselju tri solitera u Kosovskoj Mitrovici kada su nepoznata lica bacila najverovatnije šok bombu i izazvala uznemirenost građana.

“Uvereni smo da je ovo namerno urađeno kako bi se opravdalo pojačano prisustvo do zuba naoružanih specijalaca i oklopnih vozila koja su sinoć nakon ovog incidenta bila na ulicama Kosovske Mitrovice i zastrašivala naše građane” navedeno je u saopštenju.

Iz Srpske liste podsećaju da korišćenje petardi ili sličnih pirotehničkih sredstava samo po sebi nije zločin, ali ono što brine je da, kako kažu ” fingiranje ovakvih incidenata ima za cilj stvaranja alibija za prisustvo Kurtijevih specijalaca u srpskim sredinama, i nastavak represije nad našim narodom, kao i neosnovana hapšenja”.

“Želimo da informišemo javnost da i u slučaju navodnog pronalaska oružja u vozilu i bačene navodne bombe kod opštinske zgrade zanimljivo je da je i ova šok bomba bačena u rejonu koji je nedeljama u nazad pod potpunom kotrolom kurtijevih specijalnih jedinica. Zato ponavljamo zahtev KFOR-u i Euleksu da pojača svoje prisustvo na severu Kosova i Metohije, posebno u Kosovskoj Mitrovici kako bi sprečili ove fingirane incidente, koje ponavljamo Kurtijev režim vešto koristi kao alibi da opravda prisustvo parapolicijskih jedinica, maltretiranje srpskog naroda i hapšenje Srba” ističu iz Srpske liste.

Podsetimo, u toku noći, nedaleko od Tri solitera u Kosovskoj Mitrovici, odjeknula je detonacija najverovatnije izazvana šok bombom. Kako je za Radio Mitrovica sever potvrdio portparol policije za region Sever Veton Eljšani, detonacija je podigla oblak dima u ovom delu grada, ali povređenih niti materijalne štete nije bilo.

Comments

Pročitaj još