• Početna>
  • Vesti>

Javni trening Kik boks kluba “Kosovska Mitrovica”- sportski vid protesta

Foto: Radio Mitrovica sever

Kik boks klub je danas održao javni trening kao sportski i miran vid protesta zbog hapšenja njihovog trenera Miluna Milenkovića ali i svih neosnovano uhapšenih Srba na severu Kosova.

“Ovo je jedini vid protesta koji će se održavati u narednim danima i jedini vid protesta koji kik boks klub Kosovska Mitrovica podržava”, rekao je Aleksandar Alagić pomoćni trener kik boks kluba Kosovska Mitrovica

“Sportskim aktivnostima, sa takmičarima i rekreativcima našeg kluba održali smo javni trening danas u vidu protesta za našeg sportskog trenera a pre svega životnog učitelja Miluna Milenkovića Luneta koji je nepravedno uhapšen. Osim njega mi podržavamo sve uhapšene Srbe i najavljujemo nove treninge na otvorenom, kao vid podrške svima njima.

Jutros je u opštini Leposavić posle hapšenja Spasića i Vlaškovića uhapšen još jedan Srbin Uroš Vukašinović, ranije u centru Mitrovice Milun Milenković, a 29.maja na protestu u Zvečanu Radoš Petrović i Dušan Obrenović.

Protestna šetnja koju organizuje Sportski savez KiM i Kik boks klub Kosovska Mitrovica, danas se organizuje od Kosovske Mitrovice do Zvečana. U 13 časova građani će se okupiti kod spomenika Knezu Lazaru u centru grada, odakle kreću u protestnu šetnju.

Comments

Pročitaj još